25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 7 de juny de 2010

Rasquera tanca el recorregut de l'exposició 'Xeic!' per escoles de la Ribera d'Ebre

En la segona ronda per la comarca l'exposició ha passat per 11 centres educatius, entre d'altres llocs

El Centre d'Educació Infantil i Primària Les Eres, de Rasquera, acollirà fins al 16 de juny la dotzena i última de les estades que l'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre" ha efectuat des del març passat en diversos centres educatius de la Ribera d'Ebre. 

Rasquera tanca el recorregut de l'exposició 'Xeic!' per escoles de la Ribera d'Ebre

L'exposició 'Xeic! Paraules de l'Ebre' recull la riquesa lèxica del territori.

L'exposició, que recull la riquesa lèxica del català que es parla a les Terres de l'Ebre, haurà recorregut així, en aquesta tongada, un total d'11 centres educatius riberencs de primària i secundària, i pràcticament la totalitat de poblacions de la contrada.

Amb la visita al col·legi públic de Rasquera es clou la segona ronda que l'exposició ha fet per la comarca de la Ribera d'Ebre. La comarca ja havia gaudit d'una primera ronda durant el setembre, l'octubre i el novembre de 2009, quan "Xeic! Paraules de l'Ebre" va poder-se visitar al CEIP Enric Grau Fontserè, de Flix (del 28 de setembre al 4 d'octubre), al CEIP El Tormo, de la Torre de l'Espanyol (del 5 a l'11 d'octubre), al CEIP El Verger, de Garcia (del 12 al 18 d'octubre), al CEIP Les Eres, de Vinebre (del 19 al 25 d'octubre), a l'IES Flix, de Flix (del 26 d'octubre a l'1 de novembre), i al vestíbul del teatre municipal de La Llanterna, de Móra d'Ebre (del 2 al 15 de novembre).

En tots aquests centres educatius l'exposició s'ha ofert paral·lelament a un treball a classe sobre el lèxic ebrenc i una campanya de recollida de paraules locals en desús, la majoria de les quals ha estat proposada per l'alumnat dels col·legis o pels seus pares. Amb aquesta activitat s'ha contribuït a engrandir la ja prou llarga llista de mots que la gent de les comarques de les Terres de l'Ebre ha ajudat a recopilar durant aquest últim parell d'anys.


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes