25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 4 de juny de 2010

La Generalitat reconeix la tasca del "Voluntariat per la llengua" a Girona en el marc de la Fira De tot Cat

Es preveu l’assistència de més de 600 participants en l’acte de reconeixement institucional a tots els col·laboradors del programa

El Govern de la Generalitat, conjuntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Diputació de Girona, un any més vol reconèixer públicament la desinteressada i valuosa col·laboració de moltes persones de les comarques gironines en el programa “Voluntariat per la llengua”.

Ho farà en el transcurs d’un acte en el marc de la Fira De tot Cat, adreçat a voluntaris i aprenents, però també a establiments, entitats i associacions col·laboradores de l’àmbit gironí, als dinamitzadors del Consorci per a la Normalització Lingüística i a tothom que fa possible el seu desenvolupament.

El programa “Voluntariat per la llengua” pretén facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo que el puguin practicar en un context real i relaxat amb una parella que destina una part del seu temps a conversar-hi. El programa té l’objectiu de ser no només un gran instrument de suport al procés d’aprenentatge de la llengua (l’any 2005 va rebre el reconeixement europeu com una de les millors bones pràctiques per a l’aprenentatge de llengües), sinó també una gran eina de foment de l’ús del català i de la cohesió social a través del coneixement mutu de persones que conviuen en el mateix territori.

L’acte tindrà lloc avui divendres a les vuit del vespre, al Palau Firal de Girona, i han confirmat l’assistència més de 600 persones (voluntaris i aprenents que arribaran en autocar des de diferents poblacions de totes les comarques gironines, alumnes dels cursos de català per a adults de Girona i altres col·laboradors). Serà conduït per dos dinamitzadors del programa del Centre de Normalització Lingüística de Girona, i hi participaran el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy; la directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüística i vicepresidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Paquita Sanvicén; el regidor de Participació Ciutadana i membre del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística de Girona, Miquel Poch, i la representant de la Diputació de Girona, Pilar Mundet. També hi intervindran voluntaris lingüístics.

Prèviament a l’acte s’ha organitzat una visita a la Fira per als voluntaris i aprenents, i posteriorment se’ls oferirà un refrigeri i l’actuació dels Amics de les Arts.


Secretaria de Política Lingüística
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes