25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 3 de juny de 2010

Un taller de sardanes uneix en una anella alumnes de català i parelles lingüístiques

El taller va ser conduït pels Amics de la Sardana de l’AE Talaia, entitat adherida al Voluntariat per la llengua

El taller s’ha fet durant dos dissabtes a la tarda del mes de maig, a la sala d’actes de l’Agrupació Excursionista (AE) Talaia, que forma part de la xarxa d’entitats del Garraf adherides al Voluntariat per la llengua.

Un taller de sardanes uneix en una anella alumnes de català i parelles lingüístiques

Un taller de sardanes ha estat una de les activitats que per primera vegada s’ha dut a terme a Vilanova i la Geltrú vinculada al programa Voluntariat per la llengua i als cursos de català.

Actualment, hi ha onze entitats a la comarca adherides al programa i totes comparteixen la voluntat de donar-hi suport ja sigui mitjançant la difusió del Voluntariat, o bé aportant persones voluntàries o aprenentes entre els seus associats, constituint parelles dins de l’entitat, obrint les seves activitats a voluntaris i a aprenents o col·laborant puntualment en l’organització d'activitats conjuntament amb el Centre de Normalització Lingüística.

Aquest ha estat el cas dels Amics de la Sardana, grup vinculat a l’AE Talaia. Així doncs, el Joan i la Isabel, els conductors del taller, han aconseguit que les dotze persones que s’hi ha inscrit es familiaritzessin amb el món de la sardana i l’assaborissin. El programa tenia com a punt de partida els orígens, la composició de les cobles, el repartiment de la melodia, els passos i els canvis que s’han de tenir en compte per participar en una ballada. El taller va acabar amb una sessió pràctica. Els conductors van organitzar una anella amb els participants per ballar dues peces completes i viure en directe l’emoció del ball i el simbolisme de l’anella, que, com la llengua catalana, uneix i comparteix tots els accents d’arreu del món.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes