25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 27 de maig de 2010

III Viatge entre imatges, paraules i músiques del món

Aprofitant el final de curs dels cursos de català per a adults i la cloenda del programa "Voluntariat per la llengua", des de l'Oficina de Català de Roses vam organitzar el III Viatge entre imatges, paraules i músiques del món, el dijous 27 de maig, a les 19.30 h, al Teatre Municipal de Roses.

III Viatge entre imatges, paraules i músiques del món

Amb aquest acte vam voler recuperar la paraula d'escriptores i escriptors catalans i la paraula d'autors de diferents indrets que, com M. Àngels Anglada, Miquel Martí i Pol, Montserrat Vayreda o Josep Pla, a Catalunya, s'han convertit en figures literàries representatives de l'imaginari col·lectiu al món.

Vam iniciar la vetllada amb una lectura d'una selecció de peces de diferents autors d'arreu, en la qual van participar alumnes dels cursos de català per a adults i persones inscrites al programa "Voluntariat per la llengua". Les persones catalanoparlants van llegir fragments en català; les que no ho són i estan aprenent el català van llegir literatura dels seus països d'origen, amb les seves llengües pròpies, amb una breu explicació prèvia en català del que recitarien posteriorment.

Van participar en la lectura 24 persones, a través de les quals vam obtenir una petita mostra de la diversitat lingüística de casa nostra en aquests moments: avui, Roses té més de 80 nacionalitats, i s'hi parlen més de 50 llengües.

A partir de petites disciplines artístiques -en què es combina la imatge (fotografia), la paraula i la música- es va fer un recorregut per l'imaginari i l'obra d'uns quants autors i autores. Es varen alternar fragments de peces en llengua catalana amb d'altres en diverses llengües del món: castellà, francès, portuguès, neerlandès, hongarès, romanès, àrab, amazic, rus i anglès. I cada lectura va anar acompanyada d'una projecció d'imatges relacionades amb la peça que es llegia i de música dels països de procedència d'aquestes diferents literatures.

Com a cloenda de l'acte, i com a complement gastronòmic, hi va haver un refrigeri amb diferents tastets (que havien preparat els alumnes, els voluntaris i els aprenents), la qual cosa ens va permetre compartir menges d'arreu del món amb totes les persones que van assistir-hi.

 

 


Oficina de Català de Roses

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes