25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 26 de maig de 2010

Els alumnes de català del Baix Penedès coneixen la cultura popular del Vendrell

L'Embarcada, entitat vendrellenca que agrupa les entitats, es va presentar als aprenents de català

Alguns alumnes dels cursos de català per a adults que organitza el CNL de Tarragona al Baix Penedès van assistir, el 20 de maig, a l’activitat que l’agrupació de cultura popular del Vendrell L’Embarcada va organitzar per donar a conèixer els balls populars.

Els alumnes de català del Baix Penedès coneixen la cultura popular del Vendrell

Ela alumnes del Baix Penedès es van trobar a la plaça del Tívoli del Vendrell

D’aquesta manera es van cloure les activitats complementàries d’aquest curs acadèmic que el CNL de Tarragona ha organitzat per tal de donar a conèixer el patrimoni artístic i històric del Baix Penedès.

 

A l’activitat, que es va fer a la plaça del Tívoli del Vendrell, s’hi va poder veure una mostra de cadascun dels vestits dels balls populars (Ball de Valencians, de Bastons, del Patatuf, dels Cercolets, de Panderos, del 4 de Març, de Pastorets i de les Gitanes).

   Balls i grallers

Els balladors van explicar la indumentària, la història, el funcionament i les particularitats de cada ball. Va ser una experiència molt entretinguda i interessant, perquè a part de tenir l'oportunitat de conèixer de prop cadascun dels balls, L'Embarcada va preparar per als alumnes jocs lingüístics que els participants van haver de resoldre.

D’altra banda, no hi va faltar la presència d’alguns membres de les Gralles del Baix Penedès, que van explicar els instruments i les músiques que es fan servir per acompanyar els balls. Així mateix, es van poder escoltar algunes d’aquestes músiques.

Aquestes activitats s’organitzen per als alumnes de català del CNL, amb la finalitat que coneguin una mica millor el patrimoni històric i artístic de la comarca i el teixit associatiu i social. És per aquest motiu que es visiten alguns dels municipis del Baix Penedès i que es proposen activitats diferents. Amb aquesta activitat es van cloure les sortides programades per a aquest curs acadèmic.

 


SCC del Baix Penedès
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes