25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 20 de maig de 2010

Jornada de reflexió sobre el futur del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) al Vapor Llonch, a Sabadell

Hi han participat regidors, consellers comarcals i membres del Consell d’Administració del CPNL

Avui el Vapor Llonch, a Sabadell, ha acollit la jornada de treball "Present i futur del CPNL", en la qual han participat regidors, consellers comarcals i membres del Consell d’Administració del CPNL. La jornada tenia per objectiu reflexionar sobre les funcions que realitza actualment el CPNL i les línies d’actuació per als propers anys.

Jornada de reflexió sobre el futur del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) al Vapor Llonch, a Sabadell

D'esquerra a dreta: Montserrat Capdevila, Bernat Joan i Empar Pont

Bernat Joan, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i president del Consorci, i Montserrat Capdevila, regidora de Sabadell i membre del Consell d’Administració del Consorci, han fet un primer balanç de la jornada.

Bernat Joan ha destacat la sinergia entre els governs locals i la Generalitat, que va fer possible la creació d’aquest organisme i que ara fa possible la seva adaptació a les noves necessitats.

L’anterior reunió estratègica entre els ens locals amb representació al Consorci i els membres del Consell d’Administració va tenir lloc l’any 2006, a Vilanova i la Geltrú. Segons Bernat Joan, el balanç des d’aquell moment fins ara no pot ser més encoratjador.

Si l’any 2006 es van poder formalitzar 80.000 inscripcions als cursos de català per a adults del Consorci, l’any 2009 la xifra ha estat de 126.000 inscripcions als cursos presencials i a distància i 50.000 alumnes més en línia, a través de l’entorn virtual d’aprenentatge de català Parla.cat.

En aquest període, i gràcies a la posada en funcionament de l’Optimot, un servei que ajuda la resolució dels dubtes lingüístics, el Consorci ha disminuït la seva dedicació a l’atenció de consultes lingüístiques, fet que ha permès tenir recursos per donar resposta a altres necessitats.

El Consorci, en definitiva, s’ha posicionat com l’element que capil·laritza la política lingüística arreu del territori de Catalunya.

Aquest increment espectacular de l’activitat del Consorci demostra, com ha dit Montserrat Capdevila, que “des del 2006 fins ara hem assolit els objectius fixats. Avui plantegem el futur sent més eficients i eficaços, responent així a la conjuntura actual”. D’altra banda, com també ha dit Montserrat Capdevila, “en l’àmbit laboral, cada vegada més les competències transversals, i per tant les lingüístiques, són necessàries”.

La jornada d’avui ha de permetre, en paraules de Bernat Joan “pensar conjuntament com podem treure un rendiment òptim dels recursos que tenim per donar resposta a la societat per tot allò que se’ns demana”, ara condicionada per la llei d’acollida i la crisi”.

 


Àrea de Comunicació

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes