25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 20 de maig de 2010

Setze treballadors municipals de Valls assisteixen a un taller de sensibilització per a l'ús del català

Aquest taller el promouen la Secretaria de Política Lingüística i el SCC de l'Alt Camp

Setze treballadors de l’Ajuntament de Valls van participar dimecres passat, dia 19 de maig, en un taller de sensibilització lingüística organitzat per la Secretaria de Política Lingüística i el Servei de Català de l’Alt Camp.

Setze treballadors municipals de Valls assisteixen a un taller de sensibilització per a l'ús del català

El taller, que s’inscriu en la campanya “Encomana el català” que difon la Generalitat de Catalunya, va consistir en un joc de rol a partir del qual es van treballar els conceptes de llengua comuna, cohesió social i gestió lingüística.

L’objectiu fonamental del taller és reflexionar al voltant dels comportaments lingüístics més habituals de les persones que hi participen i, alhora, reflexionar sobre l’hàbit que existeix entre les persones que parlen català de canviar de llengua davant d’una persona que no el parla però que l’entén, i adquirir recursos per afrontar aquestes situacions.

L’activitat cal emmarcar-la en una línia d’actuació encetada a partir de la creació del Consell de Política Lingüística del consistori vallenc i coincideix amb la signatura oficial, el passat dimarts dia 18 de maig, del conveni entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Ajuntament de Valls per a la creació de l’Oficina Local de Català.

D’altra banda, el dia 20 de juny, en el marc de la festa major, també arribarà a Valls el karaoke “Encomana el català”, que, d’una manera lúdica i participativa, vol posar de manifest que compartir llengües uneix, que la llengua és patrimoni de tothom i que, en el context multilingüe del país, el català és la llengua comuna.

 


SCC de l'Alt Camp
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes