25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 18 de maig de 2010

Els alumnes de català de Nou Barris, molt participatius en els actes culturals del districte

Els alumnes dels cursos d'acolliment expliquen contes i reciten poesia en català

Un grup d'alumnes de català de Nou Barris procedents de França, Bolívia, Pakistan i Ghana van participar en la 30ª edició del Festival cultural de Nou Barris "la cultura va de festa" explicant contes i llegendes pròpies dels seus països d'origen en català. D'altra banda, un altre grup d'alumnes va participar en un recital de poesia celebrat en el marc de Barcelona Poesia 2010.

Els alumnes de català de Nou Barris, molt participatius en els actes culturals del districte

La dinamitzadora del CNL de Nou Barris, Maria Gassiot, amb els 4 alumnes que van participar en el Festival cultural de Nou Barris.

L'activitat que van dur a terme els alumnes dels cursos d'acolliment lingüístic de Nou Barris en el Festival cultural de Nou Barris es va organitzar amb l'objectiu de fer públic allò que es fa quotidianament a les aules d'aquests cursos: compartir en català, una llengua nova per a ells, la riquesa i el valor del bagatge cultural de cadascun dels estudiants i mostrar així que el coneixement i l'ús de la llengua catalana és un element decisiu per a la cohesió social al districte i la igualtat d'oportunitats de tots els que hi viuen.

En la mateixa linia, un altre grup de 30 alumnes dels cursos de català van recitar poemes del llibre Bon Profit, de Miquel Martí  i Pol, en un recital de poesia celebrat al Centre Cívic Zona Nord organitzat conjuntament per l'Associació d'Arts Poètiques Audiovisuals i Teatrals Iguanas i la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona en el marc de la setmana de la poesia que es celebra a la ciutat del 13 al 19 de maig. Cada alumne triava un poema i sortia a recitar-lo. El poema més aplaudit va ser "La truita":

La truita és una bona menja                                                      des del dilluns fins al diumenge.

Sola, resulta molt plaent,                                                             i encara més amb farciment.

Miquel Martí i Pol

 


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona - Delegació de Nou Barris
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes