25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 14 de maig de 2010

Figueres encomana el català

El personal de l'Ajuntament que fa atenció al públic participa en un taller de sensibilització lingüística

Els conserges d'alguns centres educatius i diversos membres del cos de la Policia Local, de l'Àrea de Serveis Socials i de l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà de Figueres han participat aquest divendres, 14 de maig, en un taller de sensibilització lingüística organitzat per la Secretaria de Política Lingüística, en col·laboració amb l'Oficina de Català de Figueres.

Figueres encomana el català

L'activitat, que s'emmarca en la campanya "Encomana el català", ha consistit en un joc de rol, a partir del qual s'han treballat els conceptes de llengua comuna i de cohesió social, de gestió lingüística i d'abandonament i canvi de llengua.

Els participants al taller han exposat diverses situacions amb què es troben en la seva activitat quotidiana, i se'ls ha orientat sobre la millor manera de resoldre-les. En especial, s'ha fet èmfasi en la idea que quan es pressuposa que un ciutadà no parla català i se li enraona en una altra llengua, se'l discrimina perquè no se'l considera part de la comunitat sinó una persona forana.

Francesc Canet, director de l'Àrea d'Atenció a les Persones, ha introduït l'activitat remarcant la importància que el personal de l'Ajuntament es dirigeixi als ciutadans en català, ja que la llengua de l'administració local "per força ha de ser la pròpia de Catalunya".


Oficina de Català de Figueres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes