25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 14 de maig de 2010

Acord entre el RCD Espanyol i Voluntariat per la llengua

Han signat el conveni Joan Collet, conseller delgat de RCD Espanyol i Bernat Joan, secretari de Política Lingüística i president del CPNL

El RCD Espanyol signa un conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística  per difondre el programa "Voluntariat per la llengua".

Acord entre el RCD Espanyol  i Voluntariat per la llengua

Un moment de l'acte de signatura

Divendres 14 de maig, a les deu del matí, ha tingut lloc a les instal·lacions del RCD Espanyol a Cornellà de Llobregat la formalització de la col·laboració entre el programa "Voluntariat per la llengua" (VxL) i el RCD Espanyol. L'acte de signatura ha anat a càrrec del secretari de Política Lingüística i president del CPNL, Bernat Joan, i el conseller delegat del RCD Espanyol, Joan Collet Diví, amb la participació de la tinenta d'Alcalde i regidora delegada de l'àrea de Polítiques de Ciutadania, Rocío García, com a representant de l’Ajuntament de Cornellà, i d’Enric de Vilalta, director del CNL de Cornellà de Llobregat.

També hi han estat presents Xavier Andreu, director de Comunicació i Relacions Externes del RCD Espanyol, Olga Moscatel, cap de Gabinet de RCD Espanyol, la coordinadora de "Voluntariat per la Llengua", Viqui Sanz, la cap de l'Àrea de Comunicació del CPNL, Mercè Romagosa, i Helena Pibernat, dinamitzadora del programa VxL a Cornellà.

Amb la signatura d’aquest conveni –que ha estat impulsat pel CNL de Cornellà de Llobregat-, el RCD Espanyol  fa un pas més en la seva tasca per la integració lingüística de les persones que viuen a Catalunya i agafa el compromís d'informar i difondre entre treballadors i socis de l'entitat el programa "Voluntariat per la llengua". Aquesta adhesió suposa un nou impuls a la labor de les persones que participen en el programa i exemplifica el suport cada cop més gran que està rebent per part de la societat civil.
 
El projecte de Voluntariat lingüístic a Cornellà de Llobregat partia “de la constatació que el coneixement de la llengua no n’implica l’ús, cosa que es fa més evident en un entorn sociolingüístic com el nostre en què se sumen el poc ús social de la llengua i el fet que els catalanoparlants acostumen a adreçar-se als desconeguts i als estrangers en castellà. A això cal afegir la inseguretat de moltes de les persones que han passat per cursos de català (o l’han començat a aprendre al carrer) a l’hora d’usar la nova llengua que han après.

Voluntariat per la llengua” és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat. En el programa, que va iniciar l'any 2002 el CNL de Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants, hi han participat més de 40.000 parelles entre 2003 i 2009. Quant a les entitats i establiments col•laboradors, des de 2006 fins a 2009 hi han participat més de 2.300 entitats i més d'11.000 establiments.


CNL de Cornellà de Llobregat

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes