25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 20 de maig de 2010

Guanyadors del IV Concurs de Relats de Sant Jordi

El Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre va organitzar, per celebrar Sant Jordi, una nova edició del Premi de Relats Breus entre l'alumnat dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística a la comarca.

Guanyadors del IV Concurs de Relats de Sant Jordi

El certamen, que s'organitza per celebrar Sant Jordi, s'inspira en la seva llegenda, per la qual cosa la temàtica general del concurs va ser el folkore i els participants van poder escriure sobre qualsevol aspecte tradicional del seu poble, terra o país. En l'atorgament dels premis es va tenir molt en compte la creativitat dels concursants i, sobretot, l'esforç i el treball personal.

En el concurs, que enguany va arribar a la quarta edició, s'hi van presentar un total de 24 relats: en la primera categoria s'hi van presentar 8 relats, escrits per alumnes del nivell bàsic 3 que s'imparteix a Móra d'Ebre, i en la segona categoria s'hi van presentar 16 relats, escrits per alumnes del nivell intermedi 3 que s'imparteix a Móra d'Ebre i a Flix.

Els alumnes que van participar en la primera categoria (nivell bàsic) procedeixen de Bulgària, Anglaterra, Sud-Àfrica i la República Dominicana, i els que van participar en la segona (nivell intermedi i suficiència) són majoritàriament de Catalunya, tot i que també n'hi ha de l'Aragó, Castella, Portugal, Colòmbia, el Panamà i Lituània.

Els relats i els autors guanyadors del IV Concurs de Relats de Sant Jordi van ser els següents:

PRIMERA CATEGORIA (nivell bàsic)

-1r premi: Bilyana Valerieva Ivanova (Bulgària), amb La llegenda dels orígens de Bulgària (B3)

-2n premi: Nadezhda Krasimirova Vasileva (Bulgària), amb La llegenda de Sant Jordi (versió búlgara) (B3)

-3r premi: Janice i Stephen Coleyshaw (Anglaterra), amb La llegenda de Robin Hood (B3)

SEGONA CATEGORIA (nivell intermedi i de suficiència)

-1r premi: M. Jesús Fernández Monsalve (Castella - la Manxa), amb Un cocodril a l'església (B3)

-2n premi: Jordi Avante Papaseit (Catalunya), amb Domadors d'elements: terra i foc. La cultura del fang i els canterers (I3)

-3r premi: Gloria Stella Gómez Núñez (Colòmbia), amb Festes de Sant Joan i Sant Pere (B3)

 

Els guanyadors dels relats van rebre com a premi, entre d'altres coses, una samarreta, una bossa per penjar a l'esquena, una guia de la Ribera d'Ebre, una ràdio, un penjoll per al mòbil, un mocador per al cap, un bloc de passatemps, un bloc per prendre notes i un bolígraf. Els participants del nivell bàsic van ser obsequiats també amb els llibres Comencem a parlar, que conté un CD, i Contes per parlar, i tots els participants van rebre punts de llibre. Dels obsequis se'n va fer càrrec el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i el Consorci per a la Normalització Lingüística.


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes