25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 12 de maig de 2010

Fruits, S.P., de Figuerola del Camp, guanya el 12è Premi a la Normalització Lingüística de l'Alt Camp

El guardó es lliurarà durant la Nit de Premis de Valls, el dia 5 de juny

El jurat del dotzè Premi a la Normalització Lingüística en l’Àmbit Socioeconòmic de l’Alt Camp, reunit el 10 de maig, va decidir atorgar l’esmentat reconeixement a l’empresa Fruits, S.P., de Figuerola del Camp.

Fruits, S.P., de Figuerola del Camp, guanya el 12è Premi a la Normalització Lingüística de l'Alt Camp

Una de les salses que elabora Fruits, S.P.

Fruits, S.P., és una empresa de la família Sans Planas que produeix salses casolanes (salsa de calçots, verda, allioli, pesto, gaspatxo) i amanides (xató, assortida, de ruca), a banda de comercialitzar julivert i picades d’all i julivert. L’empresa se serveix de les hortalisses i de les herbes aromàtiques que conrea durant tot l’any per elaborar els seus productes de manera artesanal.

El premi, convocat per dotzena vegada pel Servei de Català de l’Alt Camp, pretén col·laborar en el procés de normalització lingüística en l’àmbit socioeconòmic, sovint impermeable, en línies generals, a l’extensió de l’ús del català.

El jurat, després d’estudiar les candidatures que optaven al premi, va decidir atorgar-lo a Fruits, S.P., de Figuerola del Camp, per haver considerat que l’esmentada empresa ha apostat des de la seva creació per l’ús habitual i normal del català en les seves activitats i perquè etiqueta els seus productes en la nostra llengua, dos dels aspectes que preveuen les bases del premi. En aquest sentit, es va valorar positivament el fet que Fruits, S.P. utilitzi el català per etiquetar les seves salses i amanides, per difondre els seus productes entre la població (publicitat, pàgina web), per dur l'administració general de l’empresa (factures, rebuts, llista d’articles...), per relacionar-se amb els seus clients (atenció oral i escrita) i per retolar en la nostra llengua tots els cartells (rètol principal, rètols fixos i variables).

Fins a la data les empreses o establiments que han rebut aquest guardó han estat els següents: Patates Palau. Valls (1999), Cafès Líder. Valls (2000), Cooperativa Agrícola de Vila-rodona (2001), Calçats Cliben, SA de Valls (2002), Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Valls (2003), Hipermercat Esclat de Valls (2004), Morera Cinc, SL de Valls (2005), Fruita Fresca de Valls (2006), Artur Vives - Reclams, SA de Valls (2007), Cooperativa Agrícola de Bràfim (2008) i Celler Mas Vicenç de Cabra del Camp (2009).

El XII Premi a la Normalització Lingüística en l’Àmbit Socioeconòmic de l’Alt Camp es lliurarà a Fruits, S.P. en el decurs de la Nit de Premis de Valls, el pròxim dia 5 de juny. L'empresa premiada rebrà un diploma expedit pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i una peça artística del Grup d’Artesans de l’Alt Camp, entitat que col·labora en l’organització del premi. Concretament, es tracta d'un obrecartes de plata que l’orfebre vallenca Astrid Ferré ha creat expressament per a l’ocasió.


SCC de l'Alt Camp
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes