25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 12 de maig de 2010

Tallers per la Llengua guanya el Premi a Projectes per Estendre l'Ús del Català a Tarragona

El concurs de projectes el convoca el Servei de Política Lingüística de l'Ajuntament

Amb el projecte “Estén el català al teu barri”, l’entitat Tallers per la Llengua ha estat la guanyadora de la primera edició del Premi a Projectes per Estendre l’Ús del Català a Tarragona, convocat pel Servei de Política Lingüística de l’Ajuntament de Tarragona (SPLAT). El CNL de Tarragona ha format part del jurat.

Tallers per la Llengua guanya el Premi a Projectes per Estendre l'Ús del Català a Tarragona
“Estén el català al teu barri” es tracta d’un projecte orientat a adolescents i joves, destinat a entitats d’educació en el lleure, que fomenta el canvi d’actituds lingüístiques a través del joc.
 
Tal com recull el projecte, el coneixement de la llengua catalana és molt alt, però l’ús retrocedeix, i aquest retrocés es deu, sobretot, a l’hàbit dels catalanoparlants de canviar de llengua davant d’un interlocutor no catalanoparlant. És per això que cal treballar les actituds lingüístiques amb la població catalanoparlant, trencant prejudicis i afavorint els hàbits lingüísticament assertius que fomentin l’ús del català, i cal fer especial èmfasi en la joventut, de qualsevol origen, ja que són el motor dels possibles canvis lingüístics.
 
El jurat, format per Rosa Rossell, tinenta d’alcaldia de Cultura, Patrimoni Històric i Ensenyament i consellera de Política Lingüística; Miquel Àngel Pradilla, professor del Departament de Filologia Catalana de la URV i membre de l’Institut d’Estudis Catalans; Anna Domingo, representant territorial de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat, i Arga Sentís, del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, ha decidit premiar aquest projecte perquè incideix directament en les actituds lingüístiques dels destinataris.

SPLAT-SLCT
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes