25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 7 de maig de 2010

L’espectacle “Amb veu nova, les velles paraules”, del Parlament de Catalunya a Vilanova

L’espectacle “Amb veu nova, les velles paraules”, del Parlament de Catalunya a Vilanova

L’espectacle “Amb veu nova, les velles paraules”, que es va estrenar la Diada de Sant Jordi al Parlament de Catalunya, es representarà al Teatre Círcol Catòlic, de Vilanova i la Geltrú, el dia 16 de maig propvinent, a les sis de la tarda.

Dos aspectes, que queden molt ben reflectits en el títol, donen singularitat a l’espectacle. D’una banda, que és un recull de textos de tres escriptors catalans i alhora universals: M. Àngels Anglada, Miquel Martí i Pol i Jacint Verdaguer. Tots tres comparteixen, a més de la literatura, un lligam molt estret amb la terra, la llengua, la música i el país. Són aquestes realitats -la terra, la llengua, la música i el país- allò que constitueix el fil conductor de l’espectacle.

El nom “Amb veu nova, les velles paraules” prové d’un vers que Anglada dedicà a Verdaguer i que simbolitza la vinculació a la terra i el relleu generacional, és a dir, la incorporació de les generacions joves a la llengua i la literatura, relleu a què avui també s’afegeixen persones que han emigrat a Catalunya i que veuen en la llengua una manera d’integrar-s’hi.

L’altre valor de “Amb veu nova, les velles paraules” és que els actors i les actrius que el posen en escena formen el Grup de Teatre del Centre de Normalització Lingüística d’Osona Tots Els Colors. Són persones que han nascut a Catalunya o bé hi viuen des de fa poc temps i, per tant, alguns vénen d’altres països del món. Tots plegats estan vinculats al Centre de Normalització Lingüística d’Osona com a alumnes dels cursos de català per a adults o com a participants en el programa de Voluntariat per la llengua. El català és, doncs, la seva llengua comuna, independentment del lloc d’origen, i la llengua és l’element que ha fet que es coneguessin i, per tant, ha estat decisiva en la formació del grup. La direcció de l’obra va a càrrec de Dolors Ramon i Joan Roura.

El preu de l’entrada serà de 2 euros.


CNL de l’Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes