25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 28 d'abril de 2010

Converses de novel·la a Ciutat Vella per a les parelles lingüístiques

El programa del Voluntariat per la llengua que es desplega des dels serveis i oficines de català del Garraf ha posat en marxa per primer cop una activitat vinculada amb la lectura i les converses.

Converses de novel·la a Ciutat Vella per a les parelles lingüístiques

L’endemà de Sant Jordi va ser la data triada per inaugurar aquesta activitat especial relacionada amb la celebració de la diada.

Trenta persones, participants en el programa del Voluntariat per la llengua i en els clubs de lectura de les biblioteques Joan Oliva, de Vilanova i la Geltrú, i Josep Pla, de les Roquetes (Sant Pere de Ribes), es van desplaçar a Barcelona per participar en l’activitat que consistia a seguir un itinerari literari pels carrers de Ciutat Vella, que és l’escenari on té lloc la trama de la novel·la Heretaràs la Rambla d’Alfred Bosch.

L’autor del llibre es va reunir amb el grup a l’entrada de l’Espai Llengua i Cultura, situat al carrer d’Avinyó de Barcelona. Des d’aquest punt, va començar la passejada guiada i comentada pels voltants de la Rambla de Barcelona.

Les persones participants van poder assaborir les explicacions de l’escriptor i també van descobrir més d’un dels secrets que amaguen alguns carrers i edificis per on tenen lloc les aventures del marquès d’Escudellers, protagonista del relat, que amb la resta d’altres personatges entranyables configuren un llibre fresc que, tot desafiant la correcció política, deixa un regust amable.

Aquesta activitat està pensada perquè les parelles lingüístiques tinguin a través de la lectura altres temes i motius per conversar en les seves 10 hores de trobades. L’activitat és oberta a l’alumnat dels cursos de català i també compta amb la col·laboració dels clubs de lectura de la Biblioteca Joan Oliva, de Vilanova i la Geltrú, i la Biblioteca Josep Pla, de les Roquetes.CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes