25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 23 d'abril de 2010

El Voluntariat participa en els actes del Dia de la Llengua a Vilanova i la Geltrú

Les parelles lingüístiques han participat activament en els actes que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Servei de Català han organitzat per commemorar el Dia de la Llengua, que se celebra per primera vegada a Vilanova coincidint amb la Diada de Sant Jordi.

El Voluntariat participa en els actes del Dia de la Llengua a Vilanova i la Geltrú

Lectura del manifest a la plaça de la Vila

Un dels actes ha estat la lectura del manifest que ha tingut lloc a la plaça de la Vila. El manifest, elaborat per la Xarxa d'Espais per la Llengua amb motiu de la campanya En català, naturalment!, ha estat llegit per Jordi Pujol i Galina Podlesnaia, una de les parelles que participa en el programa Voluntariat per la Llengua. La lectura del document es repetirà a les 5 de la tarda i a les 8 del vespre, a la parada municipal situada a la rambla, davant del Teatre Principal. Aquestes lectures aniran a càrrec d’Àngels Angrill, Nicoleta Lungu, Ana Guerrero i Claudia Brito, que formen dues parelles més del programa.

Dijous 22 d’abril va tenir lloc una altra de les activitat programades per commemorar aquesta Diada. Es va presentar el llibre Joan Amades i Gelats. Del Raval a la llegenda. Es tracta d’un homenatge a un dels impulsors i recuperadors més destacats de la cultura tradicional i popular catalana. Aquest acte va tenir lloc a la Casa Olivella. El vilanoví Bienve Moya, Premi Nacional de Cultura Popular 2009, va fer la presentació del volum, acompanyat dels seus autors, M. Teresa Sadurní Hill i Joan Serra Arman.

En el mateix acte es van presentar les bases del concurs de relats literaris breus “El món, un pou d'històries”. El concurs pretén aplegar el màxim de llegendes, tradicions, històries inventades o no, que s'ubiquin en qualsevol punt del món.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes