25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 23 d'abril de 2010

Els tallers de sensibilització de la campanya “Encomana el català” arriben a Reus

Aquestes sessions  tenen com a finalitat promoure l’ús del català en els contextos o situacions en què se sol canviar de llengua innecessàriament.
Els tallers de sensibilització de la campanya “Encomana el català” arriben a Reus

El dia 27 d’abril arriba a Reus una altra acció de la campanya “Encomana el Català”, que impulsa la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya amb el suport del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus.

“Encomana el català” té com a finalitat promoure l’ús del català en aquells contextos o situacions en què se sol canviar de llengua innecessàriament. L’objectiu és sensibilitzar les persones que parlen habitualment català perquè mantinguin la llengua de manera natural, en els espais públics, en les converses amb persones que no el parlen però l’entenen.
 

Per aconseguir-ho s’organitzaran dos tallers de sensibilització en què es treballaran les actituds lingüístiques individuals.


El primer, que s’adreça sobretot als comerços adherits al programa “Voluntariat per la llengua”, tindrà lloc de 15.30 a 16.30, i el segon, que es farà de 20 a 21, és obert a les parelles lingüístiques i a l’alumnat dels cursos de català del CNL. Totes dues sessions es faran a la seu de la Cambra de Comerç (c. del Boule). Qui hi estigui interessat s’hi pot inscriure gratuïtament  al CNL (reus(ELIMINAR)@cpnl.cat; tel. 977 12 88 61).


“Encomana el català” és una campanya encoratjadora i proactiva, que vol posar de manifest que compartir llengües uneix, que la llengua és patrimoni de tothom i que en el context multilingüe del país, el català és la llengua comuna.

La campanya es va posar en marxa l’any 2009 amb el llançament d’un espot publicitari de gran impacte i un seguit d’activitats que es van dur a terme a diferents poblacions de Catalunya. Concretament a Reus, l’estand de l’”Encomana el català” es va poder veure al mes de novembre amb motiu de la Fira de l’Oli.

L’any 2010 es proposa donar continuïtat al missatge i als objectius de la campanya amb l’organització i el desenvolupament d’un conjunt d’actuacions arreu del territori.

Així, a més dels tallers, el dia 1 de maig i coincidint amb la Fira del Vi a Falset es durà a terme una altra activitat en aquest marc, un concurs de karaoke que, indirectament, sensibilitzarà les persones que parlen habitualment català perquè mantinguin la llengua de manera natural, en espais públics, en les converses amb persones que no el parlen però l’entenen. Es tracta, en definitiva, de promoure l’ús social del català.
 


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes