25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 19 d'abril de 2010

Tota l'oferta formativa de l'entorn virtual d'aprenentatge de català Parla.cat està en línia des d'avui

Amb la posada en línia del curs de Suficiència 3 es completa l'entorn web 2.0 per a l'aprenentatge de català més avançat tecnològicament

Parla.cat ja té accessibles tots els cursos de suficiència. Es completa així el quart i darrer nivell d’aquest entorn d’aprenentatge de català en línia, desenvolupat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Vicepresidència i l’Institut Ramon Llull, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Parla.cat ha anat completant progressivament la seva oferta formativa. Així, l’octubre de 2008 es van posar a disposició dels aprenents els cursos de nivell bàsic i elemental. Durant el 2009 ho van fer els tres cursos d’intermedi i el primer de suficiència. El passat 15 de febrer es va obrir el segon curs i avui, finalment, s’estrena el tercer i últim curs d’aquest nivell.

Amb la posada en funcionament del curs de Suficiència 3 es tanca, doncs, el cicle formatiu que vehicula aquest entorn, una proposta didàctica que permet a qualsevol persona, independentment del seu lloc d’origen, residència o formació, aprendre català des d’un nivell bàsic i progressar en l’aprenentatge d’aquesta llengua fins a esdevenir-ne un usuari competent.

El secretari de Política Lingüística, Bernat Joan ha valorat molt positivament la xifra d’inscrits als diferents cursos: “Quan vàrem posar en línia el Parla.cat no teníem ni idea de les dimensions que acabaria agafant. Cinquanta-un mil alumnes constitueixen una fita de tot punt extraordinària. Podem dir que, sense cap mena de dubte, avui el Parla.cat constitueix una opció plenament vàlida i del tot adient per aprendre la nostra llengua a través de les eines tecnològiques més avançades.”

Actualment, més de 51.519 persones conformen la comunitat d’usuaris de Parla.cat, amb una mitjana durant el que va d’any de 190 nous aprenents diaris matriculats en els cursos. Segons dades extretes de Google Analytics, Parla.cat ha rebut des de la seva obertura visites procedents d’un total de 148 països, destacant en els deu primers llocs Espanya, França, Estats Units, Alemanya, Itàlia, Regne Unit, Mèxic, Argentina, Canadà i Brasil.

L’entorn ofereix dues modalitats d’aprenentatge: la modalitat lliure, per als aprenents més autònoms, i una modalitat amb tutoria, per als qui prefereixen un aprenentatge més conduït. Bernat Joan ha destacat que la modalitat amb tutoria aporta un plus de qualitat a l’aprenentatge: "La possibilitat de seguir els cursos de manera tutoritzada aporta un plus de qualitat a l'aprenentatge de la llengua. Comptar amb un tutor o una tutora constitueix, sense cap mena de dubte, un servei que permet un seguiment fil per randa de tot el procés d'ensenyament-aprenentatge, des de qualsevol part del món." Coincidint amb l’obertura de Suficiència 3, s’inicia també un nou període de matriculació per als cursos amb tutoria, que finalitza el proper 26 d’abril.

Els materials didàctics dels cursos van acompanyats d’una gran varietat de recursos multimèdia, que combinen l’exercitació de la gramàtica i l’ortografia amb la pràctica de l’expressió oral i escrita, i es complementen amb continguts de caràcter lúdic i cultural amb l’objectiu d’ampliar els coneixements de l’aprenent sobre cultura catalana. Es tracta, en definitiva, d’uns continguts formatius complets i aptes per a la preparació de proves per a l’obtenció de certificats oficials de coneixement de la llengua.
 


Departament de la Vicepresidència

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes