25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 20 d'abril de 2010

Els alumnes de català de Cunit participen en una gimcana lingüística

El SCC del Baix Penedès col·labora en la Setmana d'Educació i Formació que organitza l'Ajuntament

Alguns alumnes de català del Consorci per a la Normalització Lingüística que fan classes a Cunit van participar, el dimecres 14 d'abril, en una gimcana de català. Aquesta va ser una de les activitats que el Consorci va preparar dintre de la Setmana d’Educació i Formació que va organitzar l’Ajuntament de Cunit.

Els alumnes de català de Cunit participen en una gimcana lingüística

Alguns dels alumnes de català que van participar en la gimcana

L’activitat, que va ser una manera lúdica de reforçar l’ús de la llengua i de dinamitzar el grup, estava dividida en vuit proves diferents que els alumnes, agrupats en parelles, van haver de superar per tal de poder fer les següents. A tall d’exemple, les parelles van haver de resoldre una sopa de lletres, embarbussaments, endevinalles, relacionar frases fetes, lletrejar paraules, etc.

   Proves divertides i didàctiques

Una prova que va resultar molt divertida va ser la història encadenada, on cada parella havia de continuar la història en el punt que l'havia deixada la parella anterior. També, gràcies a la col·laboració de la Biblioteca Marta Mata, van haver de localitzar alguns documents en aquest espai. D’aquesta manera, es va aconseguir que els participants es familiaritzessin amb l'organització de la biblioteca i aprenguessin a localitzar llibres, CD, etc., que hi ha en aquest equipament.

A més, durant la Setmana, els alumnes han pogut escriure les seves reflexions entorn de la llengua i de per què estudien català en un mural que hi ha penjat al vestíbul de l’Escola de Formació Dolors Paul. En aquest mural hi ha la informació més destacada de les activitats del Consorci per a la Normalització Lingüística a Cunit i es convida els alumnes a participar-hi a partir de la pregunta “Què en diuen, els alumnes?”. Els propers dies es preveu recollir totes les frases i penjar-les al web del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.

 


SCC del Baix Penedès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes