25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 19 d'abril de 2010

Èxit de la IV Jornada de Llengua i Immigració a l'Anoia

Divendres, dia 16 d'abril, va tenir lloc la IV Jornada de Llengua i Immigració de l'Anoia, que va comptar amb la participació de ponències i experiències de primera qualitat, que es van exposar davant una quarantena de persones.

Èxit de la IV Jornada de Llengua i Immigració a l'Anoia

L'esforç organitzatiu per muntar aquesta IV Jornada ha valgut la pena. La qualitat i varietat de les ponències i de les experiències que es van presentar va permetre viure una matinal molt profitosa per a tots els que hi van assistir. La xerrada marc de Lucy Nusbaumm sobre l'aprenentatge del català com a pràctica social va encetar un programa en què també vam poder conèixer les eines per a un bon acolliment lingüístic, presentades per Eulàlia Buch, de la Plataforma per la Llengua. I en la part final es va tenir el privilegi de veure la primera presentació pública de l'Onescat, un curs inicial de català pensat per ser emès per la ràdio, la presentació del qual va anar a càrrec de Carme Bové i Laura Roura, professora de català de Salt que ha participat activament en l'elaboració d'aquesta nova eina. Finalment, la Montserrat Cendra va posar un animat punt i final amb la seva proposta intercultural basada en els contes populars. Per tant, doncs, la primera valoració és ben positiva.

L'objectiu de la jornada és intercanviar experiències docents per afavorir la millora de la qualitat de l'ensenyament de la llengua a la població immigrada. L'obertura oficial de la IV Joprnada va anar a càrrec de Carles Casanova, vicepresident de l'Àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal de l'Anoia, i Ignasi Perramon, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística Montserrat.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes