25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 16 d'abril de 2010

IV Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre

La llegenda de Sant Jordi, l'exposició 'Xeic!' i el voluntariat lingüístic també seran protagonistes de la diada

El Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre organitza, per a aquest Sant Jordi, la quarta edició del Concurs de Relats Breus en Català entre l'alumnat dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística a la comarca.

IV Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre

La participació en el certamen, que és oberta a l'alumnat de qualsevol curs impartit pel Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, premiarà l'esforç, el treball personal i la creativitat dels concursants.

El concurs, que s'organitza per celebrar Sant Jordi, s'inspira en la seva llegenda i entronca amb el folklore, és a dir, el conjunt de tradicions (musical, artístiques, culturals, etc.), de costums, de llegendes i de coneixements populars. L'alumnat podrà escriure, doncs, sobre llegendes, mites, contes populars, costums culturals, socials o gastronòmics, tradicions, trets típics de la identitat, etc., del seu poble, terra o país. En definitiva, podrà escriure sobre qualsevol aspecte que conformi el seu patrimoni cultural.

Enguany el certamen comptarà amb dues categories: la primera categoria (alumnat del nivell bàsic), i la segona categoria (alumnat del nivell intermedi i suficiència).

L'alumnat que hi vulgui participar, que només podrà presentar un treball per persona, podrà portar el seu relat al Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, encara que també podrà donar-lo al professorat a l'hora de classe. Evidentment, participar en el concurs serà tingut en compte molt positivament a l'hora d'avaluar la feina feta durant el curs, és clar!

El relat, que ha de ser inèdit, s'haurà de lliurar com a màxim el dia abans de Sant Jordi. Per a cada categoria hi haurà un premi i dos accèssits, que es publicaran al web del Consorci per a la Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre. Cada participant en el certamen rebrà, a més, un petit obsequi.

Altres activitats de Sant Jordi

Una altra activitat de Sant Jordi organitzada pel SCC de la Ribera d'Ebre és l'obertura de l'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre" al Centre d'Educació Infantil i Primarària (CEIP) Les Eres, de Rasquera, que es podrà visitar del 23 al 30 d'abril.

Altrament, aprofitant la diada de Sant Jordi, l'alumnat dels cursos de català per a adults del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, especialment els dels nivells per a no catalanoparlants, faran activitats a classe al voltant de la llegenda de Sant Jordi i el significat que té aquesta tradició a Catalunya. També es distribuiran punts de llibre del Consorci per a la Normalització Lingüística a l'alumnat i als usuaris del CNLTE.

Finalment, el Consorci per a la Normalització Lingüística farà una xarrada sobre el programa Voluntariat per la llengua el dia 23 d'abril, a les 11.30 h, a l'alumnat que cursa batxillerat a l'IES de Deltebre. L'acte s'emmarca en la celebració de Sant Jordi d'aquest centre educatiu.


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes