25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 7 de gener de 2010

'Xerrameca', un material per a les aules de nivell inicial

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha publicat a Internet i en obert el manual Xerrameca, un material adreçat a alumnat no alfabetitzat de nivell incial de llengua catalana, obra de les professores ebrenques Eva Bayarri i Emma Guasch.

'Xerrameca', un material per a les aules de nivell inicial

En els darrers anys el Consorci ha incrementat l’oferta de cursos de nivell inicial adreçats sobretot a persones que acaben d’arribar a Catalunya i que tenen el primer contacte amb la llengua catalana. En algunes ocasions, aquests cursos requereixen una atenció especial perquè s’adrecen a persones poc o gens escolaritzades i per tant, amb poc o cap coneixement del seu propi alfabet ni de cap altre. En aquest cas, els cursos inicials orientats a l’aprenentatge de la llengua oral han d’evitar el text escrit.

A partir de l’experiència del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre d’organitzar cursos per a dones magribines no alfabetitzades, s'ha editat un material d’aprenentatge que ofereix recursos metodològics i pràctics per al professorat. Així, doncs, Xerrameca és un material que consta de dos dossiers, un per al professorat amb una programació per unitats en el que hi trobarà descrits els objectius, continguts, les estratègies d’aprenentatge i el procediment per dur a terme l’activitat a l’aula i un altre per a l’alumnat, un dossier en imatges que permet seguir les activitats plantejades pel professorat i permet aprendre a construir frases orals a partir dels gràfics o de les il·lustracions.

Xerrameca és un material que es pot fer en 20 hores i que es pot adaptar a les necessitats i característiques de cada grup.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes