25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 18 de març de 2010

El català, en el punt de mira dels mitjans de comunicació

En els darrers dos mesos, el CNL de Barcelona ha rebut una dotzena de peticions de mitjans audiovisuals i impresos per enregistrar i fotografiar les classes de català

Des de gener, una dotzena de mitjans de comunicació d'arreu del món, especialment audiovisuals, s'han adreçat al Consorci per a la Normalització Lingúística per enregistrar imatges de les classes de català del CNL de Barcelona. Entre els demandants hi figuren des de mitjans de l'àmbit internacional com el canal de televisió àrab Al Jazeera, passant pel Canal+ francès fins arribar a la televisió autonòmica catalana TV3 i a la cadena local BTV (Barcelona Televisió).

El català, en el punt de mira dels mitjans de comunicació

Un equip del programa "30 Minuts" de TV3 filma una classe de català per a xinesos, impartida per la professora Blanca Guillén.

Aquests mitjans de comunicació s'han interessat per la llengua catalana, sobre la qual han preparat reportatges específics o bé de temàtiques diverses que d'una manera o altra es relacionen amb la nostra llengua i, en tots els casos han picat a la porta del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona per il·lustrar els seus productes audiovisuals o impresos amb imatges de les classes de català dels cursos bàsics de Barcelona.

Els cursos bàsics d'acolliment lingüístic són els que susciten un major interès als periodistes, ja que hi assisteixen alumnes de 168 nacionalitats diferents, i són una mostra visual fefaent de la diversitat cultural que habita les aules del CNL de Barcelona.

El passat 25 de febrer el magazine de tarda de BTV, Connexió Barcelona, va emetre un reportatge de 10 minuts de durada dedicat íntegrament a les classes d'acolliment lingüístic que imparteix el CNL de Barcelona, amb l'objectiu de donar a conèixer a l'audiència l'interès que existeix entre les persones nouvingudes a la ciutat per aprendre el català i la tasca que en aquest sentit dur a terme el Centre. Aquest reportatge es va emetre dins l'espai "Les 1001 Barcelones" de la periodista Marta Ballesta i el podeu veure clicant aquí.

Entre altres peticions curioses, cal destacar la sol·licitud d'un periodista que escriu per la revista sueca Sprak -sobre llengües d'arreu del món-, per fer fotografies d'una classe de català bàsic que s'inclouran en un reportatge sobre la política lingüística a Catalunya.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes