25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 18 de març de 2010

L'oferta en català de Tarragona es manté estable malgrat l'increment de població immigrada

Els resultats de l'estudi Ofercat es presenten a la URV en una jornada dedicada als indicadors sociolingüístics

L'estudi Ofercat de Tarragona del 2007 presenta un índex d'oferta de català de 67, només un punt menys que en la primera observació, l'any 2001.

L'oferta en català de Tarragona es manté estable malgrat l'increment de població immigrada

(Esq. a dr.) E. Garriga, A. Fabà. M. A. Pradilla, J. Solé i A. Torrijos

Aquesta dada i moltes més es van presentar, el matí del 17 de març, a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, en el marc de la jornada "Dades recents sobre la llengua a Tarragona: Enquesta d'usos lingüístics a la població 2008 i Ofercat 2007".

La jornada, amb vora 60 inscrits i organitzada pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona, el Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Secretaria de Política Lingüística (SPL), va servir per presentar resultats i conclusions d'aquests dos estudis.

De l'Enquesta d'usos lingüistics a la població (EULP) 2008, que van presentar Joan Solé i Anna Torrijos, de la SPL, es van detallar i comparar els resultats del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre (en si i comparats entre ells i amb el conjunt de Catalunya). D'altra banda, de la presentació dels resultats de l'Ofercat 2007 se'n van encarregar Albert Fabà i Enric Garriga, del Consorci per a la Normalització Lingüística. Es poden consultar els principals resultats dels dos estudis clicant els enllaços de més avall.

A la taula d'autoritats que va obrir la jornada hi van ser Santiago Castellà, vicerector de la URV, Xavier Sabaté, delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Rosa M. Rossell, presidenta del CNL de Tarragona, Empar Pont, presidenta del CNL de Reus, i Miquel Àngel Pradilla, del Departament de Filologia Catalana de la URV.


CNL de Tarragona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes