25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 11 de març de 2010

Alumnes de català del Baix Penedès fan una visita a l'Arboç i al Vendrell

És una activitat de coneixement del patrimoni artístic i històric de la comarca

Amb deu dies de diferència, alguns dels alumnes dels cursos de català per a adults que organitza el CNL de Tarragona al Baix Penedès han visitat dos dels municipis de la comarca per conèixer-ne part del patrimoni històric i artístic.

Alumnes de català del Baix Penedès fan una visita a l'Arboç i al Vendrell

El grup d'alumnes, al centre del Vendrell

Concretament, el dissabte 27 de febrer van visitar l’església de l’Arboç i el Museu de Puntes al Coixí, i a més van fer una petita ruta pel carrer Major d’aquest municipi per tal d’observar-hi alguns dels edificis modernistes. Aquesta visita va anar a càrrec d’un voluntari lingüístic, Josep M. Jané, que va explicar als assistents alguns dels fets més destacables de la vila de l’Arboç i va conduir-los pel carrer Major per ensenyar-los alguns dels edificis més importants, i del director del Museu de Puntes al Coixí, Sergi Sedó, que va ser el guia del museu i va fer un petit esbós històric d’aquest art manual i la seva relació amb l’economia arbocenca.

D’altra banda, el dijous 11 de març, els alumnes van visitar el campanar de l’església de Sant Salvador del Vendrell. En aquesta ocasió qui va fer de guia turístic va ser la Dolors, de la Comissió per la Restauració del Campanar. En aquesta sortida es va explicar la història i la morfologia del campanar del Vendrell, i posteriorment es van pujar els 133 graons que condueixen fins al pis on hi ha les campanes, on van poder gaudir de la fantàstica vista del Vendrell i de la comarca que es pot apreciar des d’aquest punt enlairat de la vila.

Aquestes activitats s’organitzen per als alumnes de català del CNL de Tarragona al Baix Penedès, amb la finalitat que coneguin una mica millor el patrimoni històric i artístic de la comarca i el teixit associatiu i social. La propera activitat serà una passejada pel litoral marítim de Calafell.


SCC del Baix Penedès i OC del Vendrell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes