25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 12 de març de 2010

Bona assistència de públic a l'acte "Dones que compten"

Armènia, França i Romania des d’un punt de vista femení.

 

Bona assistència de públic a l'acte

Dimecres al vespre, al Casal Pere Quart, unes 35 persones van assistir a l’acte organitzat pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell en el qual tres alumnes dels cursos de català van explicar tres històries ben diferents amb una sola cosa en comú: la dona com a protagonista.
Després de les narracions, en una tertúlia conduïda per la Virgínia Ibàñez de l’SCAI, van compartir les seves opinions sobre la celebració del Dia de la Dona als seus països, la maternitat o el fet de sentir-se estrangeres al país d’acollida.
Totes van coincidir que no havien notat gaire diferència entre la situació de la dona als seus llocs d’origen i la situació de la dona aquí, i això va donar peu a una reflexió: encara que no ho sembli, aquí la dona encara té a molt camí per recórrer. També van manifestar que, en general, no s’havien sentit estrangeres i les tres van destacar que el fet d’aprendre català les havia apropat més a la societat d’acollida.
Amb aquest acte, el CNL va voler donar veu a aquestes dones i a les seves cultures i visualitzar les seves vivències, perquè el procés d’acolliment sempre ha d’anar en totes dues direccions.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes