25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 5 de març de 2010

Curs de català al Consolat del Pakistan a Barcelona

Tot el personal del Consolat, inclòs el cònsol general, assisteix a un curs de nivell bàsic

Cada dimarts i cada dijous de 16 a 17 h tots el treballadors i treballadores del Consolat del Pakistan a Barcelona, encapçalats pel cònsol general Ayaz Hussain, es reuneixen per aprendre català.

Curs de català al Consolat del Pakistan a Barcelona

Els empleats del Consolat del Pakistan a Barcelona, a la classe de català.

Es tracta d'un curs de nivell bàsic de 45 hores, subvencionat per la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat i organitzat pel Centre de Normalització Lingüística CNL) de Barcelona, que va començar el passat mes de febrer i que s'allargarà fins al juliol.

Durant aquests sis mesos, les dotze persones que treballen al Consolat del Pakistan assistiran a les classes de català que imparteix la professora Dolors Torner a les dependències del mateix Consolat. "Per fer la nostra feina diària, que està molt vinculada als organismes oficials, ens resulta imprescindible conèixer la llengua catalana", afirma el cònsol Ayaz Hussain, que d'aquesta manera compleix la seva promesa d'inscriure's a un curs de català que va fer en públic el passat mes de juliol.

D'altra banda, el CNL de Barcelona fa gairebé dos anys que organitza cursos de català per a parlants d'urdú adreçats a la comunitat paquistanesa de la ciutat. A més, es dóna la circumstància que els alumnes de procedència pakistanesa ocupen el número 10 del rànquing dels països amb major nombre d'inscripcions als cursos d'acolliment lingüístic que es fan a Barcelona.

Les entitats volen aprendre català

L'any 2009 el CNL de Barcelona va organitzar 211 cursos bàsics de català a entitats i associacions de la ciutat, amb un total de 5.801 inscripcions, un 26% més que l'any 2008. I és que cada cop més, les entitats de Barcelona tenen interès a fer difusió del català entre els seus membres i associats.

De la mateixa manera que en els darrers anys s'ha incrementat el nombre de cursos que el CNL de Barcelona organitza a les entitats, també han crescut els que subvenciona la Secretaria per a la Immigració -adscrita al departament d'Acció social i ciutadania de la Generalitat-, que l'any passat amb 22 cursos subvencionats, va doblar la seva participació en el pla d'acolliment lingüístic. En aquest sentit, la Secretaria per a la Immigració també va encetar una nova línia d'actuació per a les persones nouvingudes consistent a organitzar cursos per a persones reagrupades. 


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes