25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 3 de març de 2010

El VxL participa en el Dia Mundial de la Poesia a Sitges

La UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia.

El VxL participa en el Dia Mundial de la Poesia a Sitges

L’any 2007 la Institució de les Lletres Catalanes i UNESCOcat van convocar per primera vegada alguns actes per celebrar la data oficialment. Vuit ciutats catalanes van organitzar lectures d’alguns poemes a càrrec de poetes de cada indret. L’acció va obtenir una molt bona acollida i es va considerar convenient donar continuïtat a la celebració.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Voluntariat per la llengua, en col·laboració amb la Institucio de les Lletres Catalanes i la Societat Recreativa El Retiro, també s’ha afegit aquest any a la celebració que es farà a Sitges.

L’acte es farà en un indret cèntric de Sitges el 21 de març, a les 12 del migdia, i comptarà també amb la participació de parelles lingüístiques que faran la lectura d’una poesia en la seva llengua autòctona (guaraní i letó) conjuntament amb la lectura col·lectiva d’un poema de Jordi Pàmias.

Jordi Pàmias (Guissona, 1938), poeta i assagista. El seu primer llibre de poemes La meva casa, guanyador del premi Joan Salvat Papasseit, va veure la llum l'any 1969. Després d'aquest vindrien altres poemaris, també mereixedors de premis ben diversos, d'entre els quals caldria destacar Flauta del sol (premi Carles Riba, 1978), Àmfora grega (premi Vicent Andrés Estellés, 1985) o Narcís i l'altre (premi Miquel de Palol, 2001).


CNL de l’Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes