25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 2 de març de 2010

Les inscripcions als cursos del CNL de Tarragona creixen un 37% en tres anys

El president del CPNL presenta el balanç del 2009 a Tarragona

El nombre d'inscrits als cursos de català del CNL de Tarragona ha crescut un 37,2% en els darrers tres anys, i el de parelles del "Voluntariat per la llengua", un 30% només durant l'any 2009. Aquestes dades s'han presentat a la roda de premsa que Bernat Joan, president del CPNL i secretari de Política Linguïstica, ha ofert als mitjans des de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona.

Les inscripcions als cursos del CNL de Tarragona creixen un 37% en tres anys

Xavier Sabaté, Bernat Joan i Rosa Rossell (d'esquerra a dreta)

En la presentació de l'acte, Rosa Rossell, regidora de Política Lingüítica de l'Ajuntament de Tarragona i presidenta del Consell de Centre del CNL, ha destacat l'augment dels cursos i del "Voluntariat per la llengua", i el pròxim trasllat del nostre organisme a una nova seu, més gran i amb millors condicions.

El president ha remarcat que aquest increment del nombre d'alumnes del CNL de Tarragona ha contribuït a fer que el creixement del CPNL se situï en un 15%. També ha indicat que, contràriament al que sembla, que els cursos bàsics i inicials siguin gratuïts no "facilita" l'abandonament sinó que hi ha una fidelització de l'alumnat, ja que un 73% acaben el curs.

    Elevat percentatge de nascuts a l'estranger

Un últim aspecte remarcable de la formació és que aquests nivells baixos són els que concentren un 62,46% dels nostres alumnes, i que el 87,1% dels alumnes de nivell bàsic o inicial i un 56,7% dels de nivell elemental són nascuts a l'estranger.

Xavier Sabaté, delegat del Govern a Tarragona, en la seva intervenció de cloenda de l'acte ha incidit en el valor cohesionador de la llengua per a la societat i ha fet una crida a l'increment del "Voluntariat per la llengua" com a eina integradora i de preservació de la identitat catalana.


CNLT
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes