25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 2 de març de 2010

Els alumnes de Nou Barris practiquen el català amb "El gran dictat" de TV3

43 alumnes dels cursos dels nivells elemental, intermedi i de suficiència assisteixen com a públic al popular concurs de TV3

Un grup de 43 alumnes dels cursos de català de la delegació de Nou Barris del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona assisteixen com a públic a "El gran dictat" de TV3, concurs que combina els coneixements de català amb l'entreteniment.

Els alumnes de Nou Barris practiquen el català amb

Una part dels alumnes de català de Nou Barris que van anar a "El Gran Dictat".

Amb activitats com aquesta el Centre de Normalització Lingüística dinamitza els cursos de català per a adults de tots els nivells amb l'objectiu de donar a conèixer als alumnes iniciatives culturals que fomenten l'ús i el coneixement de la llengua catalana. En aquest cas els alumnes van tenir l'oportunitat de participar en un programa de televisió que té com a protagonista el català actual i van poder posar en pràctica els seus coneixements lingüístics fora de l'aula. En els cursos de nivell bàsic i elemental que ofereix el CNL de Barcelona aquestes activitats complementàries a les classes també volen cohesionar els diversos grups i motivar-los a continuar aprenent el català.

"El gran dictat" es un programa que busca la participació de tothom i que ha estat dissenyat de manera que hi juguin els concursants, però també el públic que és al plató i els espectadors, des de casa. Un concurs per a tota la família i per a tot tipus de famílies.

El protagonista d'"El gran dictat" és el català actual, el que parlem al carrer. Per això, els continguts inclouen des de barbarismes fins als darrers anglicismes, tecnicismes o el llenguatge col·loquial que està incorporant la nostra llengua.

El presentador del concurs, l'Òscar Dalmau, diu, amb la seva habitual ironia, que aquest és "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". Aquesta introducció marca el caràcter distès i amè del concurs.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona - Delegació de Nou Barris
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes