25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 16 de febrer de 2010

Noves parelles lingüístiques als instituts

Tretze centres escolars implicats en l’edició 2009-2010 del “Compartim converses”

Per tercer any consecutiu, bona part dels instituts de secundària de Terrassa i de Rubí s’han sumat a l’experiència del “Voluntariat per la llengua”, organitzada pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) en col·laboració amb els diferents centres educatius.

El programa, anomenat “Compartim converses”, ofereix a l’alumnat nouvingut la possibilitat de practicar la llengua catalana que aprèn a l’aula amb els seus companys catalanoparlants de secundària i batxillerat. A Rubí, aquesta activitat s’emmarca dins de les propostes d’actuació del Pla educatiu d’entorn.

Amb el suport d’una guia de conversa pautada en 10 sessions i elaborada pel CNL de Terrassa i Rubí, els participants de secundària podran practicar 10 hores de conversa en català. S’ofereix, així, una oportunitat d'enriquiment mutu per a voluntaris i aprenents, de coneixement de diverses cultures, que, indirectament, afavoreix la tolerància i el respecte per allò que es desconeix, valors que cal potenciar en el món educatiu.

Els centres que estan desenvolupant aquest projecte lingüístic integrador a Terrassa són els col·legis Vedruna, Cultura Pràctica i Ramon Pont, i els instituts Cavall Bernat, Montserrat Roig, Santa Eulàlia, Terrassa i Investigador Blanxart. A Rubí, hi participen el Col·legi Maristes de Rubí i l’Escola Nostra Senyora de Montserrat, i els instituts La Serreta, J. V. Foix i  Duc de Montblanc. En tots aquests centres esdevé imprescindible el suport i la participació activa dels tutors de les aules d’acollida, així com de la resta del professorat.

 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes