25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 10 de febrer de 2010

Inauguració de l'exposició "20 anys junts pel català" i presentació del Parla.cat a Igualada

Aquest dimarts, 9 de febrer, el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i president del Consorci per a la Normalització Lingüística, Bernat Joan,  ha inaugurat l’exposició “20 anys junts pel català”  i ha presentat el portal per aprendre català a Internet Parla.cat, a la Biblioteca Central d’Igualada.

Inauguració de l'exposició

Montserrat Mateu i Bernat Joan durant la presentació

Davant d’una setantena de persones, Bernat Joan ha destacat que aquesta eina està en primera línia de les tecnologies d'ensenyament de llengües "és la joia de la corona", que permet "aprendre català on i quan es vulgui". També ha explicat que en aquest moment hi ha més de 40.000 persones inscrites provinents de més de 160 països i que alguns països han demanat assessorament a la Secretaria per poder implementar el sistema.

Parla .cat és un entorn d'aprenentatge de català en línia que té per objectiu posar a disposició de tothom, independentment de l'origen, residència o nivell de coneixement de català, materials didàctics per aprendre la llengua o millorar les habilitats comunicatives.
Antònia Serena, directora del Parla.cat al Consorci per a la Normalització Lingüística, ha fet una extensa demostració del funcionament i ha explicat que actualment el curs ofereix quatre nivells d'aprenentatge, el bàsic, l’elemental, l’intermedi i el  suficiència. El curs està disponible en dues modalitats: lliure i amb tutoria. La primera permet aprendre de manera totalment autònoma i és gratuïta. La segona és de pagament i permet l'aprenentatge guiat per un tutor o tutora que fa el seguiment de l'evolució de l'alumnat. Aquesta modalitat facilita també l'accés a una aula amb eines de comunicació per interactuar amb la resta d'usuaris de la comunitat virtual.
Parla.cat és el resultat de la col·laboració entre la Secretaria de Política Lingüística, l'Institut Ramon Llull i el Consorci per a la Normalització Lingüística, es va posar en marxa el dia 1 d'octubre de 2008 i està disponible en català, castellà, francès, anglès i alemany.
Bernat Joan ha presentat el curs acompanyat de la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Igualada i representant de l’Ajuntament al Consell de Centre del CNL Montserrat, Montserrat Mateu, i pel president del Consell de Centre del CNL Montserrat, Ignasi Perramon.
L'acte ha estat organitzat pel Servei Local de Català d’Igualada.

CNL Montserrat

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes