25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 8 de febrer de 2010

El CNL de Barcelona col·labora amb el col·lectiu de ciutadans xinesos

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona va assistir a la festa d'inauguració de l'Associació Xinesa de Canton, Hong Kong i Macao a Espanya, que es va celebrar diumenge passat a la nostra ciutat. Aquesta associació vol ser un espai de trobada per celebrar les festes tradicionals xineses i, alhora, ajudar els ciutadans procedents d'aquestes zones de la Xina que estan instal·lats a l'Estat espanyol.

El CNL de Barcelona col·labora amb el col·lectiu de ciutadans xinesos

Els assistents a la festa van fullejar amb interès el llibre "Viure a Catalunya. Aprèn català des del xinès".

El 7 de febrer passat es va constituir a Barcelona l'Associació Xinesa de Cantón, Hong Kong i Macao en una festa a la qual va assistir com a convidat l'equip de tècniques del CNL de Barcelona que treballa amb el col·lectiu de ciutadans xinesos instal·lats a la ciutat. Aquesta associació vol ser un espai de trobada per celebrar les festes tradicionals xineses en família i, alhora, ajudar els paisans que es troben amb dificultats. D’altra banda, també es va celebrar la propera arribada de l’Any Nou xinès, la festa més important per als xinesos.

Els cantonesos són un dels pobles més emprenedors i bons comerciants de la Xina. Abocats al mar, han estat sempre un poble migrador. A més de la llengua oficial de l’estat (el xinès), els cantonesos parlen el cantonès que és la llengua comúna a Canton, Hong Kong i Macao.

Després dels parlaments del president, els vicepresidents i els secretaris de l’associació, hi va haver un ball de Dracs amb tambors. Els periodistes de diferents mitjans xinesos a Barcelona van prendre nota també de les paraules de la vicecònsul de Panamà a Barcelona. Cal dir que molts dels cantonesos que viuen a Barcelona arriben al nostre país després d’emigrar a Panamà.

A continuació la Marta Jarque, coordinadora de dinamització del CNL de Barcelona, va fer un discurs sobre la importància d’aprendre català per a la cohesió social i els recursos que el Centre posa a disposició dels xinesos de Barcelona. La Blanca Guillén, tècnica de dinamització del col·lectiu xinès, va fer de traductora i va lliurar més de cent exemplars del llibre i del CD “Viure a Catalunya. Aprèn català des del xinès” entre els assistents, a més de globus per als més petits.

Els assistents a la festa van tenir l'oportunitat de degustar un sopar que va consistir en una tast de plats xinesos.

 


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes