25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 1 de febrer de 2010

S’engega la setzena edició del programa “Voluntariat per la llengua”

L’any 2009 el nombre de parelles lingüístiques fetes a Cornellà de Llobregat ha crescut un 20% respecte a l’any 2008. I des de l’inici del programa de Voluntariat per la llengua  a Cornellà, l'octubre de 2002 fins al desembre de l'any passat, les parelles lingüístiques que s'han format a la ciutat ha superat les 500.
 

Aquest any han participat en el programa de VxL 141 persones que es distribueixen així:
 
Aprenents
20%nascuts a Catalunya
48% de la resta de l’Estat espanyol
22% Amèrica del Sud
5%; de l’Àfrica
3%, d’ Amèrica central, Mèxic i el Carib
2%, de la Unió Europea     

Voluntaris
85% nascuts a Catalunya
2% nascuts al País Valencià
10% de la resta de l'Estat espanyol
2%  estrangers que ara participen com a voluntaris per practicar el català.

Aquest any també hem intentat que el programa de Voluntariat per la Llengua fos més conegut per la ciutadania i és per això que hem augmentat el nombre d’activitats participatives, tant pel que fa a les del grup de VxL com a la difusió d’activitats de les entitats amb les quals tenim un acord. I per altra banda, també hem augmentat la presència a la ràdio, que a part de les informacions puntuals sobre el programa VxL, i emissió de falques informatives, tenim un espai quinzenal amb entrevistes a voluntaris i aprenents. 

Si tens una estona a la setmana i estàs interessat a participar-hi, només has de passar pel Centre de Normalització Lingüística de Cornellà situat a la Pl. dels Enamorats, 7; trucar al tel. 93 475 0786 o enviar un correu electrònic a vxl.cornella@cpnl.cat. També pots donar-te d’alta a www.vxl.cat.

Si tens un establiment o pertanys a una entitat i vols adherir-la al programa truca al Centre de Normalització Lingüística i demana per Helena Pibernat.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes