25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 27 de gener de 2010

El programa Gran Angular de TV2 va emetre dissabte passat un documental gravat pel director Gilbert Ndunga Nsamgata, afincat a Sabadell.

El títol del documental és Makanisi i el protagonista és alumne d’un dels cursos bàsics que ofereix el CNL de Sabadell

Makanisi és el retrat de Sanogo Adama, un immigrant de la Costa d'Ivori que va arribar a Espanya després d'un terrible trajecte en pastera. Adama viu ara a Sabadell, lluny de la seva família i es troba sense feina. L'autor del documental, Gilbert Ndunga Nsangata, ha patit també d'alguna manera el fenomen de la immigració perquè ell mateix és immigrant. Amb aquesta obra ha volgut posar un nom i un cognom a un d'aquests immigrants que per a gairebé tothom són xifres i no persones. El resultat és un relat en primera persona molt íntim que s'acosta a la vida d'un home perdut dins d'una multitud anònima, que troba a faltar la seva família i que no pot tornar. La paraula que dóna títol al documental, "Makanisi", és el nom d'una cançó de Lokua Kanza que parla dels pensaments i records dels que es troben lluny de casa, però també fa referència a una tristesa que acompanya una fantasia. Makanisi és un documental de Gilbert Ndunga Nsangata.

 

http://www.rtve.es/mediateca/videos/20100125/granangularcat---makanisi/676241.shtmlConsorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes