25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 25 de gener de 2010

Presentació del Voluntariat per la llengua a Cubelles

El 22 de gener es va presentar el programa Voluntariat per la llengua al Casal de Cultura de Cubelles.

Presentació del Voluntariat per la llengua a Cubelles

Hi van assistir una dotzena de persones. La presentació va servir perquè quatre noves parelles de la població se sumin a una de les edicions del programa, que habitualment es despleguen durant tot l’any, i que des del mes d’octubre ja està funcionant novament i de forma continuada a la comarca. Al Casal mateix es van distribuir les parelles, se’ls va donar la informació per poder iniciar les trobades i es va repartir el material corresponent.

El Voluntariat per la llengua va començar a funcionar al CNL de l’Alt Penedès i el Garraf d’una manera incipient l’octubre del 2002, com una pràctica voluntària de la llengua oral dins dels cursos de català organitzats pel Servei de Català de Vilafranca del Penedès, a partir d’iniciatives semblants que s’estaven iniciant en altres centres. Així van néixer les 20 primeres parelles lingüístiques dins l’àmbit territorial del CNL. L’èxit de la iniciativa va fer que l’activitat es fes extensiva i creixés considerablement per tot el territori, amb la incorporació d’establiments i entitats col·laboradores.

Des de començament d’aquest any, el programa al Garraf compta amb les adhesions de 10 entitats, uns 175 establiments col·laboradors i més de 300 persones, amb una participació activa d’unes 130 parelles, que voluntàriament dediquen una hora a la setmana per trobar-se i conversar amb l’objectiu compartit de fer que el català sigui la llengua d’ús habitual i comunitari.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua és un programa obert a la participació de tota la població, amb la finalitat d’impulsar i estendre l’ús social de la llengua catalana en tots els àmbits. El funcionament és molt senzill: es tracta de posar en contacte persones que voluntàriament estiguin disposades a destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar en català amb unes altres que necessiten reforçar la pràctica oral o millorar l’expressió de l’idioma. Aquest programa s’adreça només a persones majors d’edat.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes