25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Diumenge, 27 de desembre de 2009

L'Oficina de Català de Blanes organitza, per dotzè any consecutiu, la Ludoteca en català

Oberta al públic del 23 de desembre al 4 de gener

Durant tot el mes de desembre la Sala Municipal d’Exposicions M. Luisa García-Tornel de Blanes, totalment transformada en una ludoteca, acull la visita de 1000 escolars de primària i de més de 3000 nens i nenes.

L'Oficina de Català de Blanes organitza, per dotzè any consecutiu, la Ludoteca en català

 Del 9 al 18 de desembre les diferents escoles de Blanes han pogut visitar  la Ludoteca, jocs en català, en horaris prèviament concertats, i del 23 de desembre al 4 de gener, la Ludoteca està oberta cada dia, inclosos els festius, en horaris de matins i de tardes.

La Ludoteca, jocs en català, és una activitat que organitza l'Oficina de Català de Blanes des de fa 12 anys amb l’objectiu de facilitar informació  dels jocs disponibles en català, fer-ne difusió i sensibilitzar pares, mares i educadors sobre la necessitat d'incorporar el joc en català en els espais d'oci. Tot això en un període en què la publicitat de joguines és especialment ferotge i en què es fa més palès el desequilibri numèric dels jocs en català.

La Ludoteca està dividida en 5 racons de joc: el sector de la informàtica, amb jocs multimèdia en català; el sector del joc de taula, amb jocs de totes les edats; el sector de les construccions i dels cotxes; el sector de la televisió i el DVD, amb una mostra de contes gràfics en català i, finalment, el sector del joc de la imitació de la realitat, amb disfresses i mobiliari de fusta de mida infantil (cuineta, supermercat, tocador...). 

A través d'una tasca de buidatge de les joguines en català que ha fet el Consorci per a la Normalització Lingüística (vegeu www. cpnl.cat/jocs), s’ha buscat la implicació i la complicitat d'empreses i fabricants. En aquest sentit, cal destacar enguany la col·laboració de les empreses Educa-Borrás i Barcelona Multimèdia, que han cedit gratuïtament una mostra molt completa dels seus productes, a més de la col·laboració del Departament d’Informàtica de l’Ajuntament de Blanes, que ha aportat els sis ordinadors que conformen el racó de la Informàtica.

Més enllà d'això, i per damunt de tot, la Ludoteca de Blanes pretén crear un espài màgic on juguen no tans sols els infants, sinó també els pares i els avis que els hi acompanyen.

 


Oficina de Català de Blanes

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes