25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 21 de desembre de 2009

Terrassa presenta els resultats de l'Ofercat 2007

Terrassa obté 70 punts, en un barem de 0 a 100, la qual cosa la situa entre les ciutats amb un nivell mitjà d’oferta de català.

Terrassa presenta els resultats de l'Ofercat 2007

Davant d'una trentena d'assistents, el secretari de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Sr. Bernat Joan, va presentar dijous els resultats de l’estudi Ofercat dut a terme a la ciutat de Terrassa al desembre del 2007.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Sr. Pere Navarro, així com del president del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí, Sr. Màrius Massallé, i del seu director, Sr. Ferran Lozano.

L’Ofercat mesura l’oferta de llengua catalana en una ciutat, concretament en els àmbits de l’Administració pública, el sector econòmic, la societat i l’oci, els mitjans de comunicació, la sanitat i l’educació.

Per sectors, els índexs més alts són els de l’educació i la sanitat (94), l’Administració pública (83) i la societat i l’oci (73), mentre que els sectors de l’economia (64) i dels mitjans de comunicació (34) estan per sota de l’índex general.

Els sectors amb índexs alts sempre estan associats a l’Administració local o de la Generalitat, com ara l’ensenyament i la sanitat públiques.

Els sectors o àmbits en què influeix el nombre de catalanoparlants inicials de la població (comerços, associacions...) tenen un índex d’oferta mitjà o mitjà/alt, d’acord amb les característiques sociolingüístiques de la ciutat.

Els sectors o àmbits més deficitaris, en general, són aquells que, també a Terrassa, tenen més deficiències d’oferta en català.

Les observacions de l’Ofercat s’han dut a terme des del 2001 a divuit ciutats catalanes: Tarragona, Lloret de Mar, Manresa, Tremp, Barcelona, Sabadell, Lleida, Reus, Olot, Santa Coloma de Gramenet, Tortosa, Girona, Mataró, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, la Seu d’Urgell, Terrassa i Granollers.

 


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes