25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 16 de desembre de 2009

Les inscripcions als cursos de català a Nou Barrris s'han doblat en quatre anys

Ahir, 15 de desembre, es van inaugurar les noves instal·lacions del CNL Barcelona a Nou Barris

Ahir, 15 de desembre, un centenar de persones van assistir a la inauguració de
la nova seu de la delegació de Nou Barris del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona, situada al carrer Rosselló i Porcel, 12. L'acte va ser presidit pel Secretari de Política Lingüística, Bernat Joan; el Primer Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Martí, i la regidora del districte de Nou Barris, Carmen Andrés.

Les inscripcions als cursos de català a Nou Barrris s'han doblat en quatre anys

Un grup d'alumnes de Nou Barris, a l'acte d'inaguració de la nova seu del CNL Barcelona al districte.

Amb 2.869 inscripcions registrades aquest any 2009, el nombre d'inscripcions als cursos de català a Nou Barris s'ha doblat des de l'any 2005, durant el qual es van inscriure 1.357 alumnes. El 68% de les inscripcions als cursos de català d'aquest districte (1.951) corresponen als cursos de nivell bàsic, anomenats d'acolliment lingüístic, que també s'han multiplicat per dos des del 2005, any en què es va implantar el primer pla d'acolliment lingüístic a la ciutat de Barcelona.

Amb un alt índex de persones immigrades al districte de Nou Barris, l'objectiu prioritari del CNL en aquest districte és adaptar l'oferta de cursos de català a aquesta demanda. Per aquest motiu la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona treballa en col·laboració amb les entitats socioculturals del barri, amb l'objectiu de facilitar l'accés als cursos de català al màxim nombre de persones immigrades.

Amb aquesta col·laboració entre el Centre i les entitats del barri s'aconsegueix també disposar d'aules repartides per tot el districte que permeten arribar a sectors més amplis de la població.

El pla d'acolliment lingüístic té com a objectiu l'ampliació de l'oferta de tots els nivells bàsics per a les persones nouvingudes. A Nou Barris, els cursos que s'inclouen en aquest pla, s'han incrementat en un 148% des del 2004, la qual cosa obliga a ampliar el nomble d'aules.

La nova seu de la delegació del CNL Barcelona a Nou Barris

Situada la carrer Rosselló i Porcel, 12, la nova seu de la delegació de Nou Barris és als baixos d'un edifici d'habitatges de lloguer per a joves promogut pel Patronat Municipal de l'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona.

Amb una superfície construïda de 456 m2, la nova seu del CNL a Nou Barris té quatre aules equipades amb capacitat per a 100 persones, sala de reunions, sala per al professsorat, magatzem i espais comuns.


Centre de Normalitzacio Lingüística de Barcelona - Delegació de Nou Barris
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes