25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 9 de desembre de 2009

Presentació del Voluntariat per la llengua a Torrelavit

Presentació del Voluntariat per la llengua a Torrelavit

El 24 de novembre es va presentar el programa Voluntariat per la llengua al Casal de Cultura de Torrelavit. Hi van assistir dotze persones. Les persones aprenentes formen part del programa Parlem-ne que s’està portant a terme en algunes poblacions de la comarca de l’Alt Penedès, a partir de la col·laboració entre diferents ajuntaments, el Consell Comarcal i el CNL. Aquest programa té com a objectiu alfabetitzar les persones que no saben ni llegir ni escriure o que tenen molta dificultat per seguir un curs del CPNL.

Entre els voluntaris (persones catalanoparlants) n’hi ha que ja havien participat anteriorment en el Voluntariat per la llengua i n’hi ha que ho fan per primera vegada. Finalment, iniciaran les trobades cinc parelles, però en algunes d’elles hi haurà més d’un aprenent. Al Casal mateix es van distribuir les parelles, se’ls va donar la informació per poder iniciar les trobades i es va repartir el material corresponent..

El Casal de Cultura de Torrelavit ha signat un acord de col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf per promoure el Voluntariat per la llengua a l’entitat.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua és un programa obert a la participació de tota la població, amb la finalitat d’impulsar i estendre l’ús social de la llengua catalana en tots els àmbits. El funcionament és molt senzill: es tracta de posar en contacte persones que voluntàriament estiguin disposades a destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar en català amb unes altres que necessiten reforçar la pràctica oral o millorar l’expressió de l’idioma. Aquest programa s’adreça només a persones majors d’edat.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes