25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 4 de desembre de 2009

El Consorci per a la Normalització Lingüística reparteix prop de 200.000 cartes als Reis per tot Catalunya

La campanya de Nadal del Consorci arrenca amb l'actualització del catàleg i la pàgina web de Jocs en català

El Consorci per a la Normalització Lingüística reparteix prop de 200.000 cartes als Reis per tot Catalunya

Jocs en català

El programa Jocs en català (iniciat l'any 1997), del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), té per objectiu l’extensió de l’ús del català per mitjà del joc i les joguines. Aquest ús és pensat per sensibilitzar d’una banda els fabricants i els venedors de jocs i joguines, i de l’altra els pares i mares i les entitats que els representen, tot a partir del joc i dels infants com a transmissors de la voluntat i la necessitat de jugar en català.

En el marc d'aquest programa, s'ha fet una tirada de 69.000 catàlegs de Jocs en català 2009-2010 i 39.000 adhesius que, juntament amb la ja tradicional carta als Reis d’Orient en català (prop de 200.000 exemplars), es distribueixen entre comerciants, associacions de mares i pares d’alumnes, esplais i entitats de lleure, fires i parcs de Nadal, d'arreu del territori i al Festival de la Infància. A més, s'han editat cartes als Reis per als ajuntaments de Begues, Torrelles de Llobregat, Calella, El Masnou, Pineda de Mar, Premià de Mar, Tordera, Vilassar de Mar, Reus i per a l'Institut Municipal d'Educació de Mataró.

Aquest any la Secretaria de Política Lingüística, Plataforma per la Llengua i el Consorci per a la Normalització Lingüística han treballat coordinadament en el programa Jocs en català. Aquesta col·laboració és fruit de la voluntat comuna dels tres organismes d'unir esforços en la difusió dels jocs en català. El catàleg de Jocs en català d'enguany incorpora l'enllaç a la pàgina web de Plataforma per la Llengua on es pot trobar informació complementària sobre joguines que inclouen el català, botigues que en venen i empreses que en fabriquen. Plataforma per la Llengua també ha repartit exemplars del catàleg de Jocs en català a la Festa de la Joguina, organitzada per aquesta entitat.

I finalment, per fer arribar la nostra tradició nadalenca arreu, la carta als Reis del CPNL s'inclou a la revista Catalonia Today del mes de desembre juntament amb un reportatge sobre tradicions catalanes.

Al web del CPNL trobareu la pàgina de jocs, amb informació sobre els jocs en català existents al mercat, que s'actualitza al llarg de l’any. També hi trobareu l'enllaç cap a molts altres webs on podreu jugar en català en línia.


Àrea de Comunicació del CPNL

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes