25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 2 de desembre de 2009

La Plataforma per la Llengua presenta a Sabadell dues exposicions amb les quals es vol fomentar el català com a eina de cohesió.

El proper dia 3 de desembre, a les 7 del vespre, s'inauguraran a la biblioteca Vapor Badia, les exposicions “Obre't en català!” i “El català? És chévere!”. A través de les quals es vol implicar, tant als catalans com als nouvinguts, per fomentar la llengua catalana com a eina de cohesió social. Aquestes exposicions, presentades per la Plataforma per la llengua i amb el suport de l’Oficina de Nova Ciutadania de l'ajuntament de Sabadell i del Consorci per a la normalització lingüística, compten també amb l'adhesió de les entitats de persones immigrades de la Ciutat.

"El català? És chévere!" va dirigida a la població nouvinguda i concretament a la població catalana d'origen llatinoamericà, l'exposició explica, de manera gràfica i entenedora, alguns aspectes de la llengua catalana, inclou apunts sociolingüístics i mostra, finalment, els avantatges que obtenen els qui l'adopten.
Mentre que "Obre't en català!" s'adreça a la societat d'acollida i remarca la necessitat de parlar en català amb les persones nouvingudes que no coneixen la llengua. Mostra l'oportunitat que ens ofereix la nova immigració per tal d'abandonar actituds acomplexades i pròpies d'un context de repressió i adoptar formes més inclusives i obertes per relacionar-nos, sense renunciar a la llengua catalana. L'hàbit de canviar la llengua amb les persones d'origen estranger, tot i ser molt comú entre els catalanoparlants, és força excepcional en altres comunitats comparables d'estats democràtics. Es tracta d'una conducta que impedeix a aquestes persones l'accés a la nostra comunitat lingüística, i en molts casos les condemna a portar l'etiqueta d'immigrants.
L'objectiu d'aquestes dues exposicions és fer-nos reflexionar sobre la importància que té l'acollida lingüística en la nostra societat. Totes dues formen part del conjunt d'eines que promou, des de l'àrea d'acollida lingüística, la Plataforma per la Llengua i que ofereix a entitats i ajuntaments del nostre país per tal d'ajudar-los en aquest objectiu d'acostar la nostra llengua a les persones nouvingudes.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes