25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 28 de novembre de 2009

Una visita a les muralles tanca el programa de turisme cultural per a voluntariat lingüístic

El president dels Amics dels Castells va parlar sobre els sis quilòmetres de muralles de Tortosa

El dissabte 28 de novembre de 2009 va tindre lloc la tercera i última sortida del programa "Les parelles lingüístiques van de turisme cultural", organitzat per l'Ajuntament de Tortosa i el Campus de les Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Una visita a les muralles tanca el programa de turisme cultural per a voluntariat lingüístic

Pujant cap al castell de la Suda.

La tercera activitat del programa va ser una visita guiada a les muralles i fortificacions de Tortosa, i un recorregut panoràmic pels indrets més destacats del nucli antic de la ciutat. L'activitat es va completar amb la conferència "Sis quilòmetres de muralles i castells", a càrrec de Jordi Jordan, president de l'Associació d'Amics del Castell i del Nucli Antic de Tortosa, al Centre d'Interpretació del Renaixement. 

L'acte de cloenda del programa va comptar amb la presència del regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés, i del director del Campus de les Terres de l'Ebre de la URV, Azael Fabregat, els quals van dirigir unes paraules a les 25 persones, alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística i voluntariat lingüístic, que van participar en aquesta activitat.

El programa "Les parelles lingüístiques van de turisme cultural" va tindre lloc durant els dies 14, 21 i 28 de novembre a Tortosa i va constar d'una visita al la catedral de Santa Maria, un itinerari per la Tortosa modernista i jueva, i un recorregut per les muralles i fortificacions tortosines. A més es van programar dos conferències, l'esmentada de Jordi Jordan, i una altra sobre la petja jueva de Tortosa, a cura del director de l'Arxiu Històric, Albert Curto. El guiatge d'aquestes visites va anar a càrrec de l'empresa especialitzada en turisme i tradicions, Conficon. En total hi van participar 112 persones vinculades al programa "Voluntariat per la llengua".


 

 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes