25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 27 de novembre de 2009

Intercanvi lingüístic entre alumnats a Sant Andreu de la Barca

Un grup d'alumnes del nivell bàsic 1 del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca ha conegut els alumnes de l’aula d’acollida del CEIP Vall del Palau. L'objectiu de l'activitat ha estat posar en contacte alumnes de diferents edats en la mateixa situació i practicar la llengua catalana.

Intercanvi lingüístic entre alumnats a Sant Andreu de la Barca

L'alumnat va practicar el català simulant la compra-venda.

Un grup d’alumnes del curs de català per a adults del nivell bàsic 1 del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca ha conegut els alumnes de l’aula d’acollida del CEIP Vall del Palau. Amb aquesta activitat, que va tenir lloc el 26 de novembre, s’ha posat en contacte alumnes de diferents edats que estan aprenent la llengua i es troben en la mateixa situació. Tots els alumnes han posat en pràctica una part dels coneixements que han adquirit en aquest primer trimestre del curs: s’han presentat, han explicat d’on eren i el temps que feia que vivien a Catalunya. En aquesta trobada els amfitrions els han fet una visita guiada per l’escola i els han explicat els diferents recursos amb què compten, els han ensenyat l’aula d’acollida i els jocs que utilitzen per aprendre llengua. Alguns nens han explicat que els seus pares també estan aprenent català i també s’ha donat la circumstància que entre nens i adults hi havia relacions de veïnatge.

Els països de procedència dels alumnes eren diversos: Bolívia, Marroc, Xile, Cuba, Ghana, Xina, etc.

Després han treballat tots junts a la biblioteca de l’escola una activitat comuna del programa i han simulat un mercat on tots han comprat i venut.  

Durant el proper trimestre hi haurà una continuïtat d’aquesta activitat i aleshores seran els alumnes de l’aula d’acollida del CEIP Vall del Palau que visitaran l’aula dels adults a l’edifici de les Escoles Velles.
 


Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes