25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 20 de novembre de 2009

El Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès aprofita l’inici dels cursos i del Voluntariat per la llengua per inaugurar el local nou

El Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès aprofita l’inici dels cursos i del Voluntariat per la llengua per inaugurar el local nou

Des de fa uns quants anys, el Servei de Català celebra el començament dels cursos de català per a adults i la represa del programa Voluntariat per la llengua organitzant un acte que serveix per donar relleu a l’inici de dues de les principals activitats que porta a terme el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) durant l’any. Enguany, a aquesta celebració, s’hi va afegir un fet singular: el nou local on està situat el Servei de Català. Així doncs, la inauguració del local i l’inici dels cursos i del Voluntariat es va celebrar el 12 de novembre, a partir de les set de la tarda, a les dependències del carrer de Pere el Gran, 32.

Inauguració

Un dels atractius que va oferir l’acte del dia 12 va ser l’espectacle “Rondalles de la nostra terra”, a càrrec de Jordina Biosca i Mònica Torra. Totes dues van explicar rondalles catalanes, de terra endins, del litoral o dels Pirineus, sobre el caràcter català o l’origen de topònims i costums de casa nostra.

Simultàniament, es va projectar un DVD sobre el I Aplec del Voluntariat per la llengua i dels cursos de català, que el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf va organitzar el mes de juny passat a Olèrdola, juntament amb algunes imatges d’altres activitats relacionades amb el Voluntariat per la llengua. Tot plegat, presentat en forma de circuit, va servir perquè els assistents fessin un recorregut i coneguessin les dependències del servei. En acabar, van poder participar en un taller de manualitats en què ells mateixos van folrar i enganxar una llibreta que servia de record de l’acte.

Finalment, hi va haver un refrigeri per a les persones assistents.

L’acte, que era obert a tothom però és especialment destinat als alumnes dels cursos i als participants en el Voluntariat, va comptar amb la presència de representants de l’Ajuntament de Vilafranca, del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf.

Local nou

Des del començament de juliol d’aquest any, el Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès es troba al carrer de Pere el Gran, número 32, primer pis, a l’edifici que fa cantonada amb l’avinguda d’Eugeni d’Ors, als baixos del qual hi ha Creu Roja Vilafranca.

Després de passar més de cinc anys en llocs provisionals, finalment el servei compta amb un local propi que s’ha rehabilitat per encabir les dependències del mateix servei de català i de la direcció del CNL, tres aules destinades als cursos de català que fins ara s’impartien a l’Escorxador o a l’IES Eugeni d’Ors (dues amb capacitat per acollir 30 persones i una per a 25) i una sala de reunions. En total, 205 m2 d’ús exclusiu del CNL.

A banda d’anar al local nou, per posar-se en contacte amb el Servei de Català es pot trucar al telèfon 93 890 61 79 o bé escriure un correu a l’adreça electrònica: slcvilafranca(ELIMINAR)@cpnl.cat.

En l’adequació i manteniment del local, hi han intervingut l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

ÀLBUM DE FOTOS

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes