25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 21 de novembre de 2009

El voluntariat lingüístic visita la Tortosa modernista i el call

El dissabte 21 de novembre de 2009 va tindre lloc la segona de les tres sortides del programa "Les parelles lingüístiques van de turisme cultural", organitzat per l'Ajuntament de Tortosa i el Campus de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili.

El voluntariat lingüístic visita la Tortosa modernista i el call

Foto del grup davant de la casa Brunet.

La segona activitat del programa va ser una visita guiada als principals indrets de la Tortosa modernista (la Casa Brunet, el mercat i l'antic escorxador) i de la Tortosa jueva (carrerons de l'antic barri jueu, els pous de les places i portal de la sinagoga). L'activitat es va completar amb una conferència a càrrec d'Albert Curto, director de l'Arxiu Històric del Baix Ebre: "La comunitat jueva a la Tortosa medieval",  al Centre d'Interpretació del Renaixement. Hi van assistir 42 persones, alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística i voluntariat lingüístic.

El programa de turisme cultural es tancarà el dissabte 28 de novembre amb una visita panoràmica (castell de la Suda i Avançades de Sant Joan, passeig pel barri antic, entorn de la catedral de Santa Maria i dels Col·legis Reials); una degustació de dolços tortosins, i una conferència a càrrec de Jordi Jordan, president de l'Associació d'Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa, titulada "Sis quilòmetres de muralles i castells", a les 12.15 h, al Centre d'Interpretació del Renaixement. L'horari i lloc de trobada dels participants serà a les 10.00 h, a la plaça del Paiolet.

 

 

 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes