25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 12 de novembre de 2009

Parelles lingüístiques i alumnes de català participen com a públic en el programa “Divendres” de TV3

Parelles lingüístiques i alumnes de català participen com a públic en el programa “Divendres” de TV3

48 persones dels cursos de català i el Voluntariat per la llengua dels serveis i oficines de català de Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Sitges van participar com a públic del plató del programa “Divendres”, que TV3 emet cada tarda després de la sèrie “El cor de la ciutat”.

El programa és un magazín presentat per Xavi Coral i Espartac Peran que vol mostrar el costat curiós i humà de l'actualitat. Tothom espera el divendres. És el millor dia de la setmana, perquè preludia el cap de setmana, la diversió. Divendres és sinònim d'alegria, i aquest és l'estat d'ànim que van manifestar les persones que hi van participar.

La sortida també plantejava una activitat complementària. Es tractava de simular el rol de la presentació i proposar un personatge dels que intervenien en el programa per plantejar-li un parell de preguntes i també per expressar els pros i els contres sobre el funcionament del programa.

Aquesta és una de les aportacions que ens va fer arribar Esther Bruna, voluntària lingüística a Vilanova i la Geltrú:

El personatge: La Rosa López , àlies "Rosa d'Espanya" no necessita cap presentació. D'ença que va tenir gran èxit al programa "Operación Triunfo" ha seguit fent la seva i treballant fins ara. Destaca la seva gran humanitat i la seva simpàtia. M’agradaria preguntar-li si es pensa casar i seguir treballant quan tingui família pròpia.

Els pros i els contres de “Divendres”: M'ha agradat molt l'ambient que sembla que es respiri entre el personal. M'han agradat les entrevistes que s'han fet a la gent perquè les trobo molt gracioses. Va ser interessant la connexió amb l’Espartac que era a Blanes i va parlar de curiositats relacionades amb la pirotècnia. Es podria millorar el contingut de la programació.

En particular no m'ha agradat el bombardeig informatiu, les intervencions dels col·laboradors del programa i el presentador eren massa ràpides. No hi havia temps d'assimilar el tema que estaven tractant, perquè passaven acceleradament a una altra cosa. Penso que és millor més qualitat i menys quantitat!

L'ús de la llengua catalana al programa ha estat molt bo. Tothom parlava català menys una treballadora. A l'entrevista a la Rosa, el presentador ha seguit parlant tan naturalment en català , cosa que m'ha semblat perfecte!

Una bona experiència que us recomanem!


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes