25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 19 de novembre de 2009

Ferran Espada presenta la situació del català als mitjans de comunicació a Sant Pere de Ribes

Ferran Espada presenta la situació del català als mitjans de comunicació a Sant Pere de Ribes

L’acte va servir per donar la benvinguda a l’alumnat dels cursos de català i a les parelles del Voluntariat per la llengua de Ribes i les Roquetes.

El director de l’edició de “El Punt” a Barcelona, Ferran Espada, va parlar de la situació que actualment viu la llengua catalana als mitjans de comunicació, en una conferència que va tenir lloc a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, de Sant Pere de Ribes.

Prèviament a la intervenció d’Espada, es van presentar els materials de suport a les onze noves parelles lingüístiques de Ribes i les Roquetes, que a partir d’aquesta presentació començaran les seves converses durant deu setmanes.

La presentació també va servir per informar que aquest any el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Fundació El Punt han signat un conveni amb la finalitat de fomentar la lectura de la premsa escrita en català. Amb aquesta voluntat, les parelles que participen en el programa Voluntariat per la llengua poden sol·licitar una beca a la Fundació El Punt, a través del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf, per tal de rebre gratuïtament la publicació durant deu setmanes, que és el temps que dura la pràctica de les parelles inscrites.

Tot seguit, es va projectar el DVD del I Aplec del Voluntariat per la llengua i dels cursos de català que es va celebrar a Olèrdola el mes de juny passat per tancar el curs acadèmic anterior. Amb aquesta projecció, les parelles van conèixer una mica més de prop l’ambient festiu i la dinàmica que hi ha en els cursos de català i el programa Voluntariat per la llengua per aconseguir fer, del català, la llengua d’ús normal i comú en l’àmbit de les relacions socials.

En acabat va tenir lloc la conferència del periodista i director del diari El Punt a Barcelona, Ferran Espada, que va parlar de la situació actual de la llengua en els mitjans de comunicació. Aquesta activitat se celebra cada quadrimestre amb un conferenciant diferent, és oberta a tot el públic i serveix per donar la benvinguda a l’alumnat dels cursos de català i a les parelles lingüístiques de Sant Pere de Ribes i les Roquetes.

ÀLBUM DE FOTOS

PRESENTACIÓ VXL A RIBES

CONFERÈNCIA DE FERRAN ESPADA


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes