25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 18 de novembre de 2009

La campanya “Encomana el català” va ser present a la Fira de Novembre de Vilanova

Destacada participació del públic en la representació de l’anunci i el joc de l’Encomana

La campanya “Encomana el català” va ser present a la Fira de Novembre de Vilanova

La plaça Soler i Carbonell, cantonada carrer de Manuel Marquès, va acollir dissabte passat durant més de 10 hores, en el marc de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú, les activitats de la campanya “Encomana el català”. Un decorat reproduïa un carrer comercial semblant al de l’espot televisiu, amb diversos establiments (floristeria, forn de pa, etc.). Dins de l’ambient festiu de la Fira, durant tot el dia es van fer jocs i activitats relacionats amb el contingut de la campanya i també es van representar diverses actuacions, amb una destacada participació del públic, simulant que calia gravar un nou anunci. El president del Consell de Centre de l’Alt Penedès i el Garraf, Josep Tomàs Àlvaro, també va visitar l’espai i en va fer valoracions molt positives.

El miler llarg de persones que van visitar l’”Encomana” a Vilanova i la Geltrú van poder descobrir l’oferta de serveis que la Generalitat posa a disposició de tothom per facilitar l’ús de la llengua catalana. També es van poder conèixer els serveis que el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf, ofereix al territori. En aquesta ocasió la difusió de l’activitat també va comptar amb la col•laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Canal Blau i Maricel TV, i el Diari de Vilanova.

“Encomana el català” és una campanya impulsada pel Govern de Catalunya i destinada a promoure l’ús del català en aquells contextos o situacions en què se sol canviar de llengua innecessàriament (per exemple amb persones que no parlen català encara que l’entenen, en contextos plurilingües o en àmbits amb dificultats d’ús de la llengua). Té com a objectiu general sensibilitzar la població perquè en les converses mantingui la llengua amb normalitat.

“Encomana el català” es va presentar el febrer d’aquest any a Barcelona i durant aquests darrers mesos ha estat present en diferents municipis del territori. A més d’això, la campanya s’ha anat promocionant amb accions en entorns web 2.0, una innovació en una campanya d’aquestes característiques. Aquestes actuacions estan recollides a la pàgina web de la campanya, que també aplega les eines i els recursos que la Generalitat posa a disposició de la ciutadania per facilitar el coneixement i l’ús del català. També s’hi pot trobar el joc “Encomana el català”, una activitat lúdica sobre la situació del català entre les llengües del món i sobre els usos lingüístics, i una proposta didàctica basada en els materials gràfics de la campanya.

ÀLBUM DE FOTOS

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes