25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 18 de novembre de 2009

L'Arboç acull la presentació de quinze parelles del 'Voluntariat per la llengua'

L'acte va tenir lloc el 12 de novembre a l'Auditori de Can Rossell

L'Auditori de la Casa de Cultura Can Rossell (l'Arboç) va acollir, el 12 de novembre passat, la presentació de quinze parelles lingüístiques, la majoria de les quals són de l’Arboç, tot i que per tal d’aprofitar la sessió de presentació també n’hi havia d’altres municipis del Baix Penedès com són Banyeres del Penedès, Bellvei i Santa Oliva.

L'Arboç acull la presentació de quinze parelles del 'Voluntariat per la llengua'

Primer, als assistents a la trobada se’ls va explicar com funciona el programa i es van donar alguns consells sobre com treure el màxim de profit a l’experiència. Després, es van explicar les activitats complementàries que hi ha previstes fins al mes de juny.

Enguany s’ha cregut oportú oferir un calendari d’activitats que tingui com a territori únic tot el Baix Penedès, per tal que tots els membres del “Voluntariat per la llengua” de la comarca puguin conèixer-se entre ells i establir així una xarxa de participants en el programa. A més, algunes d’aquestes activitats es faran en dissabte, amb la qual cosa s’espera guanyar assistents a les activitats.

Una de les activitats noves, pel que fa a aquest apartat, va ser el fet de donar a conèixer els establiments adherits al “Voluntariat per la llengua” de l’Arboç. Els establiments adherits manifesten la voluntat de fer del català la llengua de convivència de Catalunya. Les persones que vagin a l’establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que, en alguns casos, els aprenents del programa ho facin amb dificultat.

Posteriorment, se’ls va informar també de les entitats i els comerços col·laboradors amb el programa. Finalment, es van presentar les parelles lingüístiques que van poder assistir a l’acte i es van fer la “foto de família”.

 


SCC del Baix Penedès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes